avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este legala poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

este legala poprirea

inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 15:10, 19 Ianuarie 2010
In mod normal se trimite asa ceva. Cine este beneficiarul popririi? Daca este vorba de Directia Financiara, cu siguranta a fost trimis o somatie.
asta spune procedura civila:
Art. 454
(1) Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la Art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
(2) In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 tert poprit, interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit.
(21) Adresa de infiintare a popririi va cuprinde numele si domiciliul debitorului persoana fizica ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si codul de identificare fiscala.
(22) In cazul in care se solicita infiintarea popririi pentru toate conturile unei persoane juridice, inclusiv pentru conturile subunitatilor fara personalitate juridica ale acesteia, se vor indica elementele de identificare pentru fiecare titular de cont in parte, respectiv pentru fiecare subunitate a societatii debitoare.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)
Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)