avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna dimineata.as dori sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste platirea pensiei almentare.deci sunt divortat din 2 iunie 2010.sunt de 8 ani in italia si pana acum nu am platit pensia alimentara pt ca nu am primit deocamdata sentinta de divort.este in arhiva tribunalului.ce mi se poate intampla ca nu am trimis nici un ban si nici nu stiu cum tb sa trimit adica care e procedura.tb sa iau neaparat legatura cu fosta sotie?nu-mi doresc sa iau legatura cu ea.va multumesc si astept rasp dvs.:(
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 08:18, 9 Septembrie 2010
Sentinta trebuie sa vi se comunice si dumneavoastra , pentru a sti care este cuantumul pensiei de intretinere.
Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicare.
Asadar, pana in acest moment , nu aveti nicio obligatie de plata.
In momentul de fata nu aveti de ce sa va faceti griji.Dupa ce veti primi sentinta,in functie de ce a stabilit instanta, veti stii cum sa procedati.Daca veti fi nemultumit , aveti posibilitatea de a face apel in termen de 30 zile de la comunicarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa iau hotararea? ravaell ravaell Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere stabilita gresit ContSters182399 ContSters182399 Buna ziua am si eu o problema sunt in divort cu sotul si avem impreuna un copil... la stabilirea pensiei alimentare acesta a adus de la serv niste acte din ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort - cum se calculeaza termenul de recurs? laurabejenaru laurabejenaru Am terminat divortul de curand,mi-a ajuns sentinta de 2 saptamani mie,fostului nu,el este in italia si si-a schimbat domiciliul nedeclarand domiciliul ... (vezi toată discuția)