avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca prestata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca prestata in strainatate

O zi buna tuturor!
As dori sa aflu daca o persoana care a lucrat aproximativ 3 ani in strainatate, in cadrul unei institutii publice, poate sa se angajeze in Romania in cadrul unei institutii publice luindu-i-se in considerare vechimea in munca si in specialitate din strainatate? Care sunt acele documente ce trebuiesc prezentate la noi pentru o posibila angajare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 9 Septembrie 2010
da, se ia in considerare vechimea in munca si specialitate.. depinde in ce domeniu sunteti specializat si daca nu cumva exista diferente de norme in domeiul respectiv intre cele doua tari.. atunci vechimea dvs e zero
Multumesc! Persoana in cauza este economist, a lucrat in strainatate ca functionar, iar in Romania postul pe care ar trebui sa-l ocupe ar fi de expert contabilitate-salarii. Normele acestea unde le putem gasi, sau cine poate recunoaste un posibil document de vechime din tara respectiva?
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
De asemenea, persoanei ii trebuie si formularul E207 - Certificat privind cariera de asigurat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in strainatate simona3 simona3 Buna ziua, As dori sa aflu cum se poate face dovada faptului ca ai muncit in strainatate ( Italia), in ultimii ani.Precizez ca nu imi trebuie aceasta ... (vezi toată discuția)
Transfer vechime din strainatate nelli nelli Ce documente trebuie sa cer din strainatate ( IRLANDA ) pentru a mi se inregistra in cartea de munca vechimea rezultata in urma a 4 ani lucrati acolo? Am ... (vezi toată discuția)
Echivalarea anilor lucrati in strainatate in romania merascu merascu Buna ziua! In timpul studiilor de doctorat in Austria am lucrat si in proiecte de cercetare la universitate cu norma de 6h/zi (8h/zi maxim). In timpul ... (vezi toată discuția)