Nu pot sa ma lamuresc deloc. Acest concediu se adauga la vechime indiferent de anul in care este atunci cand o calculez pentru sporul de vechime? Dar cand e calculata pentru pensie?
Am o angajata care a avut un astfel de concediu in anul 2001 si nu stiu daca il pot pune la vechime sau nu? multumesc
Din 2007 , perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
De la 01.04.2001 pana in 2007 , perioada CCC constituie stagiu asimilat care se ia in considerare la pensie.
deci din 2001 constituie stagiul asimilat ptr pensie dar nu si vechime in munca, iar din 2007 se ia in considerare la vechimea in munca:"> multumesc!
mai am o intrebare...e cam offtopic dar sa nu mai deschid un sub nou
am observat ca in cartile de munca la somaj scrie uneori "suspendat plata indemnizatiei de somaj". Cand este asa scris se ia in considerare ptr vechime sau nu?
Perioada cat se beneficiaza de somaj nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat pentru pentru.
Trebuie sa existe un motiv de suspendare a somajului ... perioada de suspendare a somajului nu se ia in calcul nici la pensie , nici ca vechime in munca.
1. Din Legea 1/1991 (fosta lege a somajului- abrogata de Legea 76/2002):
Art.15 - Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj sau ajutor de integrare profesionala constituie vechiem in munca si in aceeasi unitate.
2. Legea 76/2002 (care se aplica de la 1 martie 2002) nu mai prevede asa ceva.
3. Asadar, pana la 01.03.2002 perioada de somaj indemnizat este vechime in munca.