avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan-proprietar fara urmasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan-proprietar fara urmasi

este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si inca un frate. celalalt frate a avut la randu lui 2 fete , una care a murit dar care nu a avut urmasi , insa averea ei si a sotului ei a dat o la un frate al sotului, iar cealalta inca mai traieste dar nu a mai cerut acesti 500 de mp dupa revolutie , deoarece acestia au fost inclusi in proprietatea unchiului meu, prin legea 18din 1991. acuma unchiul meu a murit, nu mai are urmasi si s-a intabulat proprietatea si casa pe mama mea, insa topograful, un om necinstit, a facut masuratorile celor 10 ari nu asa cum a fost schita comisiei , ci aiurea, asa ca cele 10 ari au fost notate jumatate din acea parcela si alte 5 ari(500 de mp) din parcela bunicilor , care sunt vecini cu acesat proprietate. Au ramas asadar cei 500 de mp care acum de facto sunt fara proprietar, desi unchiul meu i a detinut pana la moartea lui (intamplata acum 10 ani) ,l -a detinut neintrerupt inca de prin 1978, cand a fost cumparat terenul respectiv ,de la CAP ,de bunicul pt a i face casa unchiului(detin chitantele).ar putea fi invocata uzucapiunea sau nu pt acest teren sau cum as putea sa l intabulez?Sau ar putea fi adaugati cei 500 de mp de spre care e vb la cei 10 ari de pe titlu de proprietate bunicilor care inca nu au intabulat si care sunt vecini de proprietate, in plus , de la ei fiindu le luati alti 500 de mp ca sa fie completata suprafata datorata unchiului meu? se pot adauga lor cei 500 de mp sau nu? Care ar fi rezolvarea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: van_allen78 , utilizator 14:19, 10 Septembrie 2010
uzucapiunea poate fi invocata dupa posesia terenului timp de 30 de ani.
ok, 30 de ani dar cei 30 de ani de cand incep? pt ca terenul e detinut de unchiul meu inca dinainte de 1978, cand bunicul , tatal unchiului meu il cumpara cu suma de atunci de 600 de lei.. deci, care e rezolvarea in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara proprietar van_allen78 van_allen78 In 1990 unchiul meu, O.T., a primit , cu legea 18,o supraf. de 10 ari teren cu titlu de proprietate, aferenti casei unde locuia.terenul era schitat de comisia ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)