avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema delicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema delicata

Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut copii, nici casatorit.Am facut succesiunea, parintii mi l au lasat mie.Problema e ca atunci cand l am intabulat, acum 3 ani(terenul e dat cu titlu de proprietate,legea181991) nu a respectat ing. topo schita cum apare pe procesul verbal din 1990( cand i s a dat act ( titlu de proprietate) si cum de altfel l adetinut fratele meu), ci s a intabulat zig zag,adica curtea e mai lata cu 4 metri, gradina e mai ingusta etc, iar 4 ari au fost luate din curtea parintilor mei, care stau vizavi.Cum sa fac acum ca sa pot intabula cele 4 ari care au ramas neintabulate in locul celor 4 ari luate pe act de la parintii mei?Se pot adauga? pot sa cer uzucapiune, caci terenul a fost detinut de fratele meu din 1980, iar inainte de tatal meu si al lui de prin 1970?Precizez ca acel teren , pe cf era al unui unchi de al bunicului.Nu a fost casatorit, nu a avut copii, a murit prin 1950, iar ca rude departate, am ramas eu si o matusa de frate al acelui proprietar, dar ea a murit, nu a avut urmasi , a fost vecina cu noi in capatul acelui teren, dupa moartea ei terenul ei si casa din vecini a ramas la o familie care nu e ruda de sange cu ea.Ca sa fac masuratori noi si proces vb de buna vecinatate cu ei cred ca e exclus, ca nu vor dori,ca asa s ei mai binevoitori...Cum ar fi mai bine sa fac, si mai putin scump , materialmente vorbind-uzucapiune sau s ar putea completa terenul de 4 ari din gradina in locul terenului parintilor luat la mine sau titlu de prorietate emis de primarie? ......sau altceva?.....Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 18:50, 3 Ianuarie 2011
Ca mostenitor se pot face cereri pentru terenurile intravilane !!! Vedeti in registrul agricol din anii 1950 daca fratele bunicului figura cu aceasta suprafata !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcaturi topo van_allen78 van_allen78 eu sunt vecin cu proprietatea si locuinta fratelui meu, avand fiecare curtea si gradina sa.Acum 2 ani fratele meu a dorit sa si intabuleze cei 10 ari care i ... (vezi toată discuția)
Modificarea suprafetei inscrise in cf van_allen78 van_allen78 este vb despre un teren detinut de mama mea intravilan, rural.terenul are 10 ari dar dintr o greseala a ing topo (a fost beat), au fost intabulate doar 6 ari ... (vezi toată discuția)
Teren scindat de topograf van_allen78 van_allen78 in 2007 am cautat sa intabulez cele 10 ari de teren intravilan in forma de dreptunghi si cu o casa ,conform cu ce era in Titlul de proprietate.Un topograf , ... (vezi toată discuția)