avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare asociatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare asociatie

Tocmai ma documentez in incercarea de a anfiinta o asociatie (ONG) si am urmatoarea nedunerire: in actul constitutiv trebuie mentionat patrimoniul la data constituirii asociatiei dar la banca, pentru crearea contului care va reprezenta patrimoniul initial trebuie sa vi cu o copie dupa actul costitutiv, deci care a fost primul: oul sau gaina?:-/
Cel mai recent răspuns: cristiangrecu , utilizator 08:24, 10 Septembrie 2010
Patrimoniul se constituie prin depunerea banilor la o unitate bancara sub forma de “patrimoniu initial”. Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa include bunuri in natura sau in numerar a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei.


Este vorba de asociatie si nu de fundatie. Pt asociatie patrimoniul initial este in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie (600 ron).

Faceti actul constitutiv si statutul si mergeti cu ele la banca. De preferat sa va interesati inainte intrucat nu toate bancile fac astfel de operatiuni (depunere patrimoniu initial). Stiu sigur ca la ING nu se poate, eu am depus la BRD si pe langa patrinoiul initial am platit un comision de 5 euro.
Bafta!
Bun, asta am inteles, dar inainte de a merge la banca, statutul trebuie sa fie autentificat la notar si in el trebuie sa apara valoarea patrimoniului initial. Pentru autentificare am inteles ca-mi trebuie o dovada de la banca cum ca depunerea a fost facuta si contul creat. Deci cum ma duc la banca cu statutul autentificat cand eu trebuie sa am intai dovada de la banca si apoi se poate autentifica statutul??? Intelegeti ce nu inteleg?
Acum, da. Eu nu m-am lovit de problema asta, pt clientii mei am atestat eu dupa care am fost la banca si am depus patrimoniul initial. :D. Nu am fost niciodata la notar pt o astfel de operatiune.

Ai vb la notar sau ai aflat de la alte persoane? Eu zic sa faci un drum pana la un Birou Notarial si sa faci o intrebare.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat
Art. 6. - (1) În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în formă autentică sau atestată de avocat. OG 26/2000.
Asadar dupa ultimele modificari si avocatul poate sa ateste semnaturile asociatilor. Nu mai pierdeti vremea la notar....:D

Alte discuții în legătură

Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii a crescatorilor de animale raul95b raul95b Buna ziua!Care sunt conditile pentru a infiinta o asociatie a crescatorilor de animale ?Documentatia necesara trebuie sa aiba un anumit numar minim de membri ... (vezi toată discuția)