va rog un raspuns in legatura cu recuperarea daunelor morale .in anul 2008 luna iunie parintii au avunt un accident care din pacate i-am pierdut pe amandoi.m-am constituit parte civila cu fratele in decembrie 2008 ,am platit expertiza tehnica in aprilie 2010.de ce asa tarziu?.pentru ca politia din tr.mures nu are bani pentru expertiza si eu am aflat abia anul acesta ca putem plati noi .o voi recupera in urma procesului si a sentintei.inrebarea mea este:CAND INCEPE PROCESUL PROPRIU-ZIS SI DACA EXISTA TERMEN DE PRESCRIERE A FAPTEI.??.Soferul care a produs accidentul este fostul angajat a unei firme din Covasna.este liber.
procesul va incepe din procurorul va dispune trimiterea in judecata a inculpatului.nu exista o data limita ptr acest lucru - depinde de complexitatea cauzei si de nr de dosare pe care procurorul respectiv le are.
Este necesar ca dosarul cauzei sa ajunga la parchet si din acel moment termenele pot sa curga. Nu inteleg de ce asa o mare intarziere, peste putin timp se implinesc doi ani, greu de inteles.Mai treceti pe la parchet si vedeti despre ce e vorba.
Victimelor inocente ale accidentelor de circulatie lise cuvin despagubiri pe asigurarile RCA ale pers. vinovate de producerea evenimentului rutier.
Daca ati platit expertiza tehnica auto, dosarul ar trebui inaintat mai departe, presupunand ca, in cauza, au fost deja audiati si martorii. Pasul urmator e inaintarea dosarului catre parchet si acesta, dupa emiterea rechizitoriului, sa fie inaintat in instanta, unde va incepe judecata care va stabili fapta penala a inculpatului, il va condamna si se vor stabili si despagubirile civile ( daune materiale si morale).