avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii

As avea o intrebare. Acum cativa ani am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Am primit lunar suma de bani agreata. Din aceasta suma firma a retinut/varsat contributiile.
Ar fi trebuit ca acel contract de prestari servicii sa fie inregistrat la Finante? A fost incheiat doar intre mine si firma, inregistrat in contabilitatea firmei/actele ei, insa nu a fost inregistrat si la Finante.
Trebuia?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 16:18, 10 Septembrie 2010
Nu trebuie inregistrat la Agentia Fiscala.
horeabortan a scris:

As avea o intrebare. Acum cativa ani am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Am primit lunar suma de bani agreata. Din aceasta suma firma a retinut/varsat contributiile.
Ar fi trebuit ca acel contract de prestari servicii sa fie inregistrat la Finante? A fost incheiat doar intre mine si firma, inregistrat in contabilitatea firmei/actele ei, insa nu a fost inregistrat si la Finante.
Trebuia?

Ca sa incheiati un contract de prestari servicii trebuie sa aveti calitatea de persoana autorizata intr-o activitate, PFA, IF..... acestea fiind inregistrare la finante.Contractul propriuzis nu se inregistreaza.
Societatea cu care ati incheiat acest contract a retinut 10% impozit pe venit iar 6 % trebuia sa achitati personal la finante. Sau societatea a retinut direct 16 % impozitul si la virat la finante dar dvs. trebuia sa completati oricum la inceputul fiecarui an declaratiile de venit pentru anul precedent in baza adeverintei de venit eliberata de societate.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
adelaida_07, utilizator
Cum se inregistreaza un contract de prestari servicii ? .. vedeti aici
[ link extern ]
Nu sunt PFA, nici vreo alta forma de organizare. Sunt PF care a agreat contractual prestarea unei activitati contra platii unei sume. Societatea a retinut/virat toate contributiile aferente. Dar nu mi s-a eliberat o asa numita FF 2 (parca asa era). Nu am depus alte declaratii. Am crezut ca este totul ok daca s-au efectuat de catre societate toate viramentele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Conventii civile Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie unde se inregistreaza o conventie civila de prestari servicii, .. la ITM sau la Finante? (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii geta@geta geta@geta buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu contractul civil sau conventie civila de prestari servicii( de colaborare) care se incheie intre o ... (vezi toată discuția)