buna ziua,sunt casatorita de aproximativ 5 ani in Italia(sotul fiind italian),am o fetita de 3 ani si 9 luni.Din cauza unor neintelegeri cu sotul meu am hotarat sa divortez in Romania.....anul trecut in noiembrie am depus cererea iar pe 30.03.2010 s-a pronuntat divortul......mentionez ca el nu s-a prezentat la nici un termen,iar instanta mi-a acordat custodia fetitei si pensie alimentara........sunt in romania cu fetita din martie 2009 iar el nu s-a interesat niciodata de ea,suna odata la 2 luni si nici macar nu vb cu ea,doar m-a ameninta pe mine ca-mi ia copilul,nici macar nu a venit sa o vada....am asteptat sa faca recursul,nu l-a facut la timp asa ca i-am trimis hotararea,dar odata cu primirea cartonasului galben de catre tribunal el a trimis si recursul....instanta accepta recursul lui daca nu s-a facut in termen?Tinad cont ca eu am deja o sentinta in favoarea mea pot sa pierd custodia?Mi-e frica sa nu o castige,dar in accelas timp ma gandesc ca judecatorii o sa tina cont de faptul ca el intr-un an si jumatate nu s-a interesat de copil.......precizez ca nu stiu care sunt pretentiile lui ca inca nu am primit citatia de la el......
In primul rand ca hotararea de divort se ataca cu apel si apoi cu recurs, iar sotul dvs inteleg ca a declarat apel sau recurs ...ca nu e clar ..dupa expirarea termenului de 30 de zile in care putea atace hotararea.
Este greu sa ne dam cu presupusul ce motive invoca in calea de atac, insa daca este asa cu spuneti si procedura a fost legal indeplinita la proces iar calea de atac nu a fost exercitata in termenul procedural, apelul se va respinge ca tardiv introdus.
Va trebui sa primiti citatie pentru termenul fixat cat si o copie a motivelor de apel pentru ca de apel banuiesc ca este vorba.;)
I-a fost comunicata oficial hotararea instantei la domiciliul sau din Italia (sau la domiciliul ales in Ro, daca o fi avut un astfel de domiciliu)? Cunoasteti data la care i-a fost lui comunicata hotararea si, in raport de acesta data, termenul de apel de 30 zile de la comunicare apare ca fiind depasit?
Sau el a luat cunostinta (neoficial) de acesta hotarare abia cand i-ati expediat-o dvs.?