avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestarea sentintei in proces de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestarea sentintei in proces de divort

Buna ziua.Am sa prezint cazul succint ca sa pot face inteleasa intrebarea.
Am intentat divort in 2010 ,divort cu minori 3 la numar..ne-am judecat cam ,s-a dat o sentinta pe 12 noiembrie acelasi an,aceea ca eu sunt in custodia copiilor,iar el dreptul de vizita doar la cea mica.sentinta a fost data astfel,pt ca fostul meu a dorit custodia celor doi copii mai mari iar fetita sa raman la mine.In 2011 in 25 februarie in a 30 zi ,ultima zi cand avea dreptul sa bage la apel..a bagat la apel..
Acum ne judecam iar..tot pe aceeasi chestie...el doreste separea copiilor,motivand faptul ca sunt baieti si fetita la mine ..
intrebarea mea este...daca sentinta ramane acceasi,mai are dreptul la inca un apel??
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: dumitrescumariana05 , utilizator 18:18, 6 Mai 2011
In cazul divortului, hotararea instantei de apel este atacabila cu recurs in 30 de zile de la comunicare, deci nu la inca un apel are dreptul pentru ca apel la apel nu exista , insa mai are dreptul sa formuleze inca o cale de atac respectiv recurs.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Imi cer scuze ca nu prea sunt familiarizata cu termenii.Reformulez,pt ca nu am inteles pe deplin raspunsul dvs:
Dupa prima sentinta d divort am primit comunicarea cu sentinta,in acel termen de 30 de zile fostul sot a depus recursul.Acum ne judecam in cadrul acestui recurs.
Intreb: daca sentinta ramane,si dupa acest recurs,el mai are voie sa faca iar recurs la sentinta..sau aceasta a doua sentinta va fi si cea definitiva?
Imi cer iarsi scuze pt insistenta :">
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
dumitrescumariana05, utilizator
Raspunsul este da. Prima instanta este Judecatoria, apoi Tribunalul (unde va judecati acum), apoi Curtea de Apel daca sotul vrea sa atace si hotararea Tribunalului.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor voinea75 voinea75 Va expun succint situatia. Divort, custodie copil, stabilire pensie intretinere copil - data martie 2011 Divortul pronuntat - hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort melissa2006 melissa2006 buna ziua,sunt casatorita de aproximativ 5 ani in Italia(sotul fiind italian),am o fetita de 3 ani si 9 luni.Din cauza unor neintelegeri cu sotul meu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - punere in aplicare hotarare privind domiciliul minorului ContSters285708 ContSters285708 In urma divortului, s-a stabilit domiciliu copiilor minori la mama.Fetita cea mare,de 11 ani, a fost interogata de judecator, la cererea tatalui...fiind sub ... (vezi toată discuția)