avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - punere in aplicare hotarare privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - punere in aplicare hotarare privind domiciliul minorului

In urma divortului, s-a stabilit domiciliu copiilor minori la mama.Fetita cea mare,de 11 ani, a fost interogata de judecator, la cererea tatalui...fiind sub influenta lui si instigata impotriva mamei,denigrand-o....doreste sa stea la tata!
Pronuntarea sentintei s-a facut in data de 07.05.2013 unde s-a stabilit acest fapt ,fetita stand la tata,tata folosindu-se de faptul ca fetita nu vrea sa vina la mama....cu el neputand duce nici o discutie normala...pentru binele copiilor pe care a vrut sa-i desparta, CE POT FACE?CUM POT PUNE IN APLICARE CEEA CE S-A STABILIT...PANA V-A FACE RECURS...pt ca sigur v-a face!!!!!!!!
Cum il pot obliga sa aduca fetita la mine,fara ca ea sa se simta oarecum rapita de mine?
Sper ca m-am facut inteleasa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
ContSters285708, utilizator
La acest moment, singura varianta este sa va intelegeti pe cale amiabila, pentru ca altminteri nu aveti posibilitatea de a-l obliga sa va lase sa va luati fiica.
Sentinta instantei de fond se ataca cu apel in 30 de zile de la comunicare si numai in situatia in care aceasta va ramane definitiva si irevocabila prin neapelare, veti putea proceda la punerea in executare a hotararii.
In situatia in care tatal minorei va ataca sentinta cu apel , va trebui sa asteptati pana la solutionarea acestuia de catre instanta de apel, iar ulterior daca apelul va fi respins, abia atunci veti putea pune in executare hotararea instantei de fond avand in vedere ca aceasta va fi definitiva prin respingerea apelului conform disp.art 377 al.1 pct.2 c.proc.civ.
Veti putea proceda la punerea in executare a sentintei instantei de fond, chiar daca tatal minorei va uza si de calea recursului, pe care il va putea formula in 30 de zile de la comunicarea deciziei instantei de apel.
Ca sa luati copila fara implicatii majore psihologice... consultati un psiholog. Nu are legatura cu legea aceasta problema.
Nu e totusi anormal sa vrea la tata, inca are o varsta la care influienta parintelui se simte natural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale Arslan Arslan Buna tuturor, S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma sprijiniti cu un sfat privind incredintare minor spre crestere si educare, descris succint mai jos: Am o fetita in ... (vezi toată discuția)
Recurs iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma unei hotarari cu incredintare minor catre mama,tatal poate face recurs in timp de 30 de zile,tin sa precizez ca el nu sa prezentat la ... (vezi toată discuția)