avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs

Buna ziua tuturor,in urma unei hotarari cu incredintare minor catre mama,tatal poate face recurs in timp de 30 de zile,tin sa precizez ca el nu sa prezentat la nici un proces,cum pot sa fac ca el sa nu faca recurs sau in caz contrariu ce ar putea cere el in urma acestui recurs? El ar trebui sa il faca personal recursul sau poate imputernici un avocat? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 10 Martie 2011
stimata d-na!
dreptul de a exercita caile de atac este consfintit in constitutie pentru oricine.In cazul injcare va promova recurs, poate sa il initieze si prin intermediul unui avocat fara probleme.in acest caz, ramane sa va aparati la fel de bine ca si in fond.
Ati avut numeroase intrebari legate de divortul dvs. pe acest forum.
Actiunea dvs. a fost admisa, insa paratul are dreptul sa formuleze calea de atac impotriva sentintei instantei de fond.
Sentinta de divort poate fi atacata cu apel in 30 de zile de la comunicarea acesteia.
Apelul poate fi redactat si depus de catre apelant fie personal , fie prin avocat.
Abia dupa ce va veti judeca in apel ( daca va fi declarat apel de sotul dvs.) hotararea instantei de apel poate fi atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare.
Cu alte cuvinte sotul dvs. poate uza de 2 cai de atac in cazul sentintei de divort.
Da, dreptul sotului de a declara apel (nu recurs) este de nestavilit.
Insa...are foarte mici sanse sa realizeze ceva...
Daca declara apel va veti putea impaca intrucat nu veti fi divortati conform legii, ceea ce inseamna ca veti ramane casatoriti ca si cum nu s-a intamplat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - punere in aplicare hotarare privind domiciliul minorului ContSters285708 ContSters285708 In urma divortului, s-a stabilit domiciliu copiilor minori la mama.Fetita cea mare,de 11 ani, a fost interogata de judecator, la cererea tatalui...fiind sub ... (vezi toată discuția)
Dorim sa ramanem casatoriti notisvaly notisvaly Am castigat apelul in procesul de divort cu sotia mea. Asteptam amandoi comunicarea sa vina acasa. Am decis amandoi in acest moment ca ne dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)