Am castigat apelul in procesul de divort cu sotia mea. Asteptam amandoi comunicarea sa vina acasa. Am decis amandoi in acest moment ca ne dorim sa ramanem casatoriti. Avem un copil de crescut, pe care il iubim amandoi. Sotia este in Italia la munca. Va rog sa-mi spuneti : cum trebuie sa procedam amandoi pentru a ramane casatoriti?( de tinut cont ca ea este plecata si nu poate veni cu usurinta acasa)
Actul de casatorie nu are nici o valoare. Daca va iubiti ,nu conteaza un certificat de casatorie. Ma bucur pentru voi ca v-ati trezit la timp. Sa fiti fericiti si sanatosi!
Formulati recurs in 30 de zile de la comunicarea deciziei pronuntate in apel, iar in recurs aratati instantei ca intelegeti sa va impacati si instanta in temeiul art.618 al. 2 c.proc.civ va lua act de impacarea partilor si va stinge actiunea de divort.
Pentru a lua act de impacarea partilor, ambele parti trebuie sa fie prezente pentru a-si exprima consimtamantul in fata instantei cu privire la stingerea actiunii prin impacarea lor.
Daca sotia dvs. nu poate fi prezenta la termenul de judecata, poate fi reprezentata de un avocat procurator ( avocat imputernicit in baza unei procuri speciale), urmand totodata sa faca dovada imposibilitatii venirii in tara, prin intermediul avocatului sau, cu dovezi privind resedinta pe teritoriul al carei tari se afla.
Daca veti urma aceasta procedura veti ramane casatoriti.
Daca nu, veti ramane divortati si va trebui sa va casatoriti din nou.
Deci..."intortocheate sunt caile iubirii "...
multumesc mult.....pot inainta eu recursul ? chiar daca eu am castigat apelul.?......ce motivez cand redactez recursul ?....nu este termenul de a face recurs 15 zile de la comunicare?
Fiecare dintre dvs. va declara recurs.
Apelati la serviciile unui avocat pentru redactarea acestuia, pentru ca regulile procedurale cu privire la motivarea acestuia sunt diferite fata de cele in apel.
Hotararea de divort este atacabila cu recurs in 30 de zile de la comunicare.
Acelasi termen l-ati avut si pentru declararea apelului.
Termenul cailor de atac in divort este diferit fata de al celorlalte procese civile.
Si inca ceva ce am omis ( este foarte tarziu si nu mai " functionez la parametrii normali), sper ca nu ati divortat la instanta de fond prin acordul partilor si apelul a vizat doar vreuna din cererile accesorii, pentru ca in acest caz nu mai este valabil nimic din ce am aratat mai sus, pentru ca hotararea instantei de fond este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul.
Sper insa , ca nu va aflati in aceasta ultima situatie.
Anularea divortului
posto
Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta? (vezi toată discuția)
Divort
florina_mauro
buna ziua intrebarea mea este:
am intentat divort am avut prima instanta in care am fost amandoi deacord cu el avand urmatoarea instanta in ianuarie pe 6 .ce ... (vezi toată discuția)