buna ziua intrebarea mea este:
am intentat divort am avut prima instanta in care am fost amandoi deacord cu el avand urmatoarea instanta in ianuarie pe 6 .ce se intampla daca noi ne am inpacat si nu mai vrem sa divortam?
Partile se pot impaca in tot cursul procesului de divort,pana la pronuntarea unei hotarari defintive. Ca atare, la termenul de judecata, trebuie sa va prezentati si sa spuneti judecatorului ca v-ati impacat, iar procesul va inceta prin impacarea partilor.
Nu va obliga nimeni sa divortati, asa cum nu va obliga nimeni sa va casatoriti; asadar, spuneti la termenul urmator ca v-ati impacat, iar instanta este tinuta sa va respecte decizia!
Va prezentati impreuna la urmatorul termen, aratati instantei ca v-ati impacat, iar actiunea de divort se va stinge prin impacarea dvs. conform art 618 al. 2 c.proc.civ.
Art.618 al. 2 c.proc.civ.
Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii.
Anularea divortului
posto
Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta? (vezi toată discuția)