avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anularea hotararii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anularea hotararii de divort

Buna Ziua, am si eu o intrebare.Sotul meu a depus cerere pt divort, au avut loc 2 sedinte la care eu nu m-am prezentat.Am primit ieri o hotarare de divort, insa intre timp ne-am impacat. Intrebarea noastra ar fi daca mai poate fi anulata aceasta hotarare prin recurs.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:40, 12 Ianuarie 2011
Conform art. 618 C.pr.civ. "actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs...".
Introduceti, in concluzie, apel impotriva sentintei din fond si in apel impacati-va cu sotul. Introduceti insa apelul in termen, ca nu cumva sa fie nevoie sa ...va recasatoriti cu sotul!=D>
Trebuie sa faceti apel in 30 de zile de la primirea hotararii si sa solicitati ambii desfiintarea hotararii primei instante.
Faceti apel (oricare dintre dvs., este suficient si numai un apel).
In apel va veti prezenta amandoi ca sa declarati ca v-ati impacat.
Va multumesc mult pentru raspuns!!!
Formulati apel impotriva sentintei instantei de fond in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia.
Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca si se timbreaza cu 19.5 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
La primul termen de judecata , va prezentati impreuna si solicitati instantei admiterea apelului, modificarea in tot a hotararii pronuntate iar pe fond sa se ia act de impacarea partilor in temeiul art. 618 c.proc.civ.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Anularea divortului posto posto Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta? (vezi toată discuția)
Divort florina_mauro florina_mauro buna ziua intrebarea mea este: am intentat divort am avut prima instanta in care am fost amandoi deacord cu el avand urmatoarea instanta in ianuarie pe 6 .ce ... (vezi toată discuția)