avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anularea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anularea divortului

Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:08, 26 Februarie 2011
Dupa ce primiti hotararea, legalizati-o si casatoriti-va iar.
Dupa ce se comunica hotararea, aveti un termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia in care sa declarati apel.
Prin urmare formulati apel impotriva instantei de fond in cele 30 de zile , iar cu ocazia judecarii apelului, instanta va lua act de impacarea partilor.
Consultati avocat.
@aly_yoana asta da solutie:stunned:
art.618 al.2 c.proc.civ.
Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii.
Ei, omul cat traieste invata...=D>

Raman la opinia mea.E ma rapid sa se casatoreasca, decat sa astepte termenul de apel, apoi mai trebuie sa astepte o luna sa se intoarca dosarul de la tribunal la judecatorie...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort florina_mauro florina_mauro buna ziua intrebarea mea este: am intentat divort am avut prima instanta in care am fost amandoi deacord cu el avand urmatoarea instanta in ianuarie pe 6 .ce ... (vezi toată discuția)
Anularea hotararii de divort raluca_raluca22 raluca_raluca22 Buna Ziua, am si eu o intrebare.Sotul meu a depus cerere pt divort, au avut loc 2 sedinte la care eu nu m-am prezentat.Am primit ieri o hotarare de divort, ... (vezi toată discuția)
Divort davideli davideli S-a pronunțat divorțul la Tribunal în 25 noiembrie am primit hotărârea și se spune cu recurs în 30 de zile. Pot ... (vezi toată discuția)