avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

S-a pronunțat divorțul la Tribunal în 25 noiembrie am primit hotărârea și se spune cu recurs în 30 de zile.
Pot face recurs . Motive nu ar mai fi , eventual pentru a renunța la acțiune, adică a retrage acțiunea și a ma împăca.
E posibil?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:48, 11 Decembrie 2011
Actiunea de divort se stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, impacare de care instanta de judecata ia doar act (conform art. 618 al.2 C.Pr.civ), actiunea de divort se stinge prin impacarea sotilor, chiar daca intervine in apel sau recurs, iar apelul sau recursul nu sunt timbrate conform legii ). Aceasta norma este nu numai imperativa ci si speciala si are prioritate fata de o alta norma imperativa (cea a perimarii), astfel incat s-a considerat ca solutia impacarii are prioritate fata de solutia constatarii perimarii ( daca nu ar fi asa s-ar ajunge la situatia in care partile, desi s-au impacat si convietuiesc in continuare, ar trebui sa se recasatoreasca.
Daca impacarea partilor intervine in apel sau in recurs, calea de atac trebuie adimsa pentru ca numai astfel se poate ajunge la schimbarea sentintei, respectiv la casarea deciziei din apel, in sensul de a se pronunta stingerea actiunii de divort.
davideli a scris:

S-a pronunțat divorțul la Tribunal în 25 noiembrie am primit hotărârea și se spune cu recurs în 30 de zile.
Pot face recurs . Motive nu ar mai fi , eventual pentru a renunța la acțiune, adică a retrage acțiunea și a ma împăca.
E posibil?



Atacati hotararea de divort cu apel in 30 de zile de la comunicare, iar in cadrul apelului, renuntati la actiunea de divort, unde ambele parti declara ca s-au impacat.
Acţiunea se poate stinge în orice fază prin împăcarea soţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare intre sentinta de divort si partaj andreea arad andreea arad in cazul in care dupa primirea sentintei de divort si data stabilita pt partaj sotii ar ajunge la o impacare cum se poate realiza? ce anume trebuie facut si de ... (vezi toată discuția)
Sotii se impaca in ultim moment!!!! corinuta corinuta Ce se intampla si ce se poate face atunci cand sotii se impaca si nu mai vor sa divorteze in momentul in care actiunea de divort este in pronuntare! Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Anularea hotararii de divort raluca_raluca22 raluca_raluca22 Buna Ziua, am si eu o intrebare.Sotul meu a depus cerere pt divort, au avut loc 2 sedinte la care eu nu m-am prezentat.Am primit ieri o hotarare de divort, ... (vezi toată discuția)