in cazul in care dupa primirea sentintei de divort si data stabilita pt partaj sotii ar ajunge la o impacare cum se poate realiza? ce anume trebuie facut si de catre cine? partajul a fost stabilit in urma unei tranzactii semnate de ambii soti , tranzactie prin care sotia trebuia sa primeasca la o anumita data o suma de bani . termenii tranzactiei nu au fost respectati. divortul s-a pronuntat. s-a stabilit un termen pt partaj. sentinta de divort a fost comunicata.
Divortul odata pronuntat impacarea este tardiva!B-)
Sfatul meu este sa procedati in continuare la efectuarea acelui partaj si dupa aceea veti vedea daca are rost sau nu sa convietuiti cu sotul. Conform proverbului:"Ce-i in mana nu-i minciuna!"
Nu v-ati gandit ca tocmai de aceea doreste impacarea? Fiindca trebuie sa scoata din buzunar suma de bani respectiva? Omul si-a facut un calcul corect : ma impac , am ramas oricum cu casa , fosta sotie are un drept de sulta pe care nu i-l mai achit si gata ...sunt si cu casa si cu tot!B-)
Chiar daca este cazul unei executari silite prin executor judecatoresc eu va sfatuiesc sa va luati banii! Dupa aceea ramane la latitudinea dvs cum veti proceda ca si relatie interumana !
SUCCES!
=D>
Buna ziua ! Actiunea de divort se stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, impacare de care instanta de judecata ia doar act (conform art. 618 al.2, actiunea de divort se stinge prin impacarea sotilor, chiar daca intervine in apel sau recurs, iar apelul sau recursul nu sunt timbrate conform legii ).
Aceasta norma este nu numai imperativa ci si speciala si are prioritate fata de o alta norma imperativa (cea a perimarii), astfel incat s-a considerat ca solutia impacarii are prioritate fata de solutia constatarii perimarii ( daca nu ar fi asa s-ar ajunge la situatia in care partile, desi s-au impacat si convietuiesc in continuare, ar trebui sa se recasatoreasca. Faceti apel ( daca nu s- a prescris termenul pentru acesta ) si prin desistare( impacare expresa prin exprimarea acesteia in fata instantei de recurs) instanta luand act de aceasta inchide dosarul.
Cu stima
Sunt de acord cu ce spune dl Zaharia dar cu o mentiune: daca dvs ati ajuns la divort si s-a pronuntat divortul inseamna ca au existat motive temeinice de care instanta a tinut cont. Ori scopul dvs este in primul rand sa va protejati patrimoniul fiindca , dupa impacare , va puteti trezi din nou in situatia anterioara intentarii actiunii de divort!
Cel mai bine este sa va primiti banii conform tranzactiei si , dupa aceea , veti vedea daca intr-adevar sotul va iubeste precum sustine in aceste momente cand stie ca va datoreaza o suma de bani pentru care poate fi chiar executat silit!B-)
Cu aceasta ocazie ii testati si asa zisa lui indreptare si dragoste subita!:D
SUCCES!
=D>
Anularea divortului
posto
Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta? (vezi toată discuția)