avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale

Buna tuturor,

S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune inca in aplicare programul de relatii personale, pentru ca am inteles ca ar fi trebuit sa cer in mod expres primei instante punerea in executare a programului de relatii persoanle (ne-am judecat dupa vechiul C.P.C.). Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce pot eu face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:55, 18 Iunie 2013
Ati inteles gresit.
Decizia instantei de apel este definitiva de la data pronuntarii, iar in cazul respingerii apelului, sentinta instantei de fond devine definitiva la data pronuntarii instantei de apel
Prin urmare puteti pune in executare hotararea instantei de fond , chiar daca se va formula recurs, pentru ca aceasta este definitiva prin respingerea apelului.
Art. 377
(1)Sunt hotărâri definitive:
1.hotărârile date în primă instanţă, potrivit legii, fără drept de apel;
2.hotărârile date în primă instanţă care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, dacă judecata acestuia s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsă sau anulată;
3.hotărârile date în apel;
..................................
De asemenea, inainte de a proceda la punerea in executare a hotararii, este recomandabil sa notificati celalalt parinte care poate va intelege ca in situatia in care refuza si la acest moment sa va permita exercitarea dreptului de vizita conform hotararii, veti fi nevoit/a sa apelati la un executor judecatoresc, urmand sa suporte si cheltuielile cu executarea.
Nu puteti pune in aplicare sau nu l-ati cerut instantei?
in cazul in care prin fond vi s-au stabilit relatiile personale si s-a respins apelul , ramane valabil ahot de fond pe care o puteti pune in executare.

colega AVLIL a sesizat corect . nu se intelege daca aveti sua nu stabilit progrmul de vizitare...
Multumesc, am program de relatii personale.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, trebuie sa solicit deci investirea cu formula executorie prevazuta de art. 376 al Codului de Procedura Civila?
si atunci care mai e sensul recursului?

Alte discuții în legătură

Art 307 - nerespectarea mãsurilor privind încredinþarea minorului nexus nexus Buna ziua, As vrea sa va intreb daca acest articol este aplicabil si in cazul in care nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva: [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita adrian2304 adrian2304 Buna seara! o intrebare din partea unui total nepriceput intr-ale dreptului sau a procedurilor juridice: Parintii mei au avut un proces cu asociatia de ... (vezi toată discuția)