avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale

Buna tuturor,

S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune inca in aplicare programul de relatii personale, pentru ca am inteles ca ar fi trebuit sa cer in mod expres primei instante punerea in executare a programului de relatii persoanle (ne-am judecat dupa vechiul C.P.C.). Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce pot eu face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:55, 18 Iunie 2013
@Arslan
Nu, solicitati doar legalizarea sentintei instantei de fond.
In executarea silita se aplica dispozitiile noului cod de procedura civila.
@proastasatului
Sensul recursului este acela prevazut de dispozitiile art 304 c.proc.civ., adica al posibilitatii modificarii sau casarii hotararilor , pentru motivele de nelegalitate enumerate in acest articol sau in cazul hotararilor ( nu este cazul aici) care nu au apel si sunt atacabile numai cu recurs, situatie in care sunt definitive de la fond, cand instanta de recurs nu este limitata la motivele de casare, putand analiza cauza sub toate aspectele.
si daca poate casa sau modifica hotararea cum sa o pui in executare dupa apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 307 - nerespectarea mãsurilor privind încredinþarea minorului nexus nexus Buna ziua, As vrea sa va intreb daca acest articol este aplicabil si in cazul in care nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva: [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita adrian2304 adrian2304 Buna seara! o intrebare din partea unui total nepriceput intr-ale dreptului sau a procedurilor juridice: Parintii mei au avut un proces cu asociatia de ... (vezi toată discuția)