Buna seara! o intrebare din partea unui total nepriceput intr-ale dreptului sau a procedurilor juridice: Parintii mei au avut un proces cu asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc - au castigat in prima instanta, cat si la recurs. In urma acestui proces, parintii mei trebuie sa primeasca din partea asociatiei o suma de bani.
timpul a trecut, acum eu incerc sa imi dau seama daca mai suntem sau nu in acei 3 ani in care se poate executa silit, intrebarea este din ce moment sunt calculati acei 3 ani, din momentul pronuntarii primei sentinte sau din momentul pronuntarii recursului? sau exista o data de comunicare a primei sentinte (de fond) din momentul in care incep sa curga cei 3 ani?
Multumesc pentru raspuns. Prin ramanere definitiva trebuie sa inteleg momentul primei sentinte-hotararea de fond sau momentul recursului in care s-a confirmat prima sentinta?
Dna Pintea, va multumesc pentru raspuns. Deci sunt 3 ani de la recurs sau de la fond?
Avocatul care ne-a reprezentat ne-a spus ca sunt 3 ani de la recurs, insa executorul la care am vrut sa apelam ne-a spus ca sunt 3 ani de la fond..nu as fi vrut sa apelez neaparat la alt executor cat sa ma asigur care dintre ei are dreptate.
V-as multumi daca o persoana avizata mi-ar putea confirma. De asemenea, contra cost - as vrea sa apelez la cineva care sa imi confirme clar (sa se uite pe documente), puteti sa imi dati un mesaj privat.