Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma sprijiniti cu un sfat privind incredintare minor spre crestere si educare, descris succint mai jos:
Am o fetita in varsta de 8 ani in urma unei relatii de concubinaj timp de 8 ani cu mama acesteia. Mentionez ca fetita imi poarta numele.
Pe fondul unor neintelegerii mama a intentat proces pentru stabilirea custodiei copilului spre crestere si educare.
S-a prountat sentinta pe fond ( cu o mare intarziere in motivarea acesteia ) dupa cum urmeaza:
- se acorda spre crestere si educare minora, mamei - FAPT CU CARE SUNT DE ACORD
- se stabileste un cuantum am pensiei de intretinere - DE ACORD SI ACHITAT LA ZI
- nu se acorda dreptul de vizita de catre tata - DESI ACESTA ESTE CERUT EXPLICIT IN DOSAR
- se invoca cererea reconventionala ca netimbrata - TAXA DE TIMBRU EXISTA LA DOSAR
- se solicita evaluarea psihologica a minorei de catre instanta de judecata - SE PRONUNTA SENTINTA PE FOND FARA A EXISTA EVALUAREA COPILULUI LA DOSAR
Am declarat recurs, constatand ca eu am doar obligatii, nu si drepturi.
Copilul este influentat negativ pe zi ce trece de catre mama, eu vazandu-l doar 10 minute in timpul pauzelor scolare de luni pana vineri.
Ma puteti va rog ajuta cu un sfat?
Cu consideratie,
Olimpiu Claudiu
Baia Mare, 4 ianuarie 2012