avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident minor masina inmatriculata in Spania fara RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident minor masina inmatriculata in Spania fara RCA

Azi am "harsait" zdravan o masina inmatriculata in Spania fara asigurare romaneasca. Masina era parcata iar eu care nu eram atenta am intrat cu aripa dreapta fata in bara lui din spate. Eu am masina inmatriculata in Romania si am RCA valabil. Ce trebuie sa fac? Pot sa merg la firma de asigurari sa cer formularul de constatare amiabila a accidentului? Ei au obligatia sa-i repare pagubitului masina?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:18, 10 Septembrie 2010
Pentru informatii privind rezolvarea situatiilor de acest gen, cel mai bine este sa va adresati Biroului Asiguratorilor Auto din Romania www.baar.ro
Atata timp cat dv. ati fost vinovata si aveti asigurare RCA valabila in Romania, asiguratorul dv va repara masina celui pe care l-ati lovitchiar daca el nu are asigurare valabilasau o are incheiata in alta tara. El era parcat deci nu circula, deci purtati intreaga vina.
asigurarea dvs. RCA va fi suficienta pt. a despagubii pe detinatorul masinii inmatriculate in strainatate. Mergeti impreuna la asigruatorul dvs. si deschideti dosar de dauna; rugati-i, totodata, sa fie promti in finalizarea cazului ( sa poata pleca omul acasa.......).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Probleme despagubire accident auto LuceNera LuceNera Buna ziua, Am si eu o problema cu o despagubire care nu mi se acorda. Masina mea a fost lovita in timp ce era parcata regulamentar, in urma unui accident in ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)