avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme despagubire accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme despagubire accident auto

Buna ziua,

Am si eu o problema cu o despagubire care nu mi se acorda. Masina mea a fost lovita in timp ce era parcata regulamentar, in urma unui accident in care au fost implicate 3 autoturisme care circulau si au mai fost lovite alte 2 autoturisme parcate regulamentar printre care si masina mea. Mentionez ca avaria masinii mele este bara stanga spate + aripa stanga spate.

Datorita faptului ca firma de asigurare a soferului vinovat este in insolventa, m-am adresat Fondului de Garantare a Asiguratilor. La constatare s-a observat ca, pe langa bara stanga spate si aripa stanga spate, avariate in urma accidentului (doar vopseaua este luata pana la fier) mai este stearsa vopseaua si in partea dreapta la aceeasi bara din spate. Aceasta este o avarie mai veche cauzata de mine dar nu am avut disponibilitatea financiara ca sa o repar.

Din acest motiv, Fondul de Garantare a Asiguratilor mi-a solicitat sa contribui cu 50% din costul reparatiei adica suma de 200 lei, reparatia fiind evaluata la 400 lei. Au zis ca nu se poate repara numai partea din stanga, trebuie sa vopseasca toata bara. Si fiindca in dreapta e lovita de mine trebuie sa contribui si eu cu 50%.

Mie nu mi se pare corect. Cred ca ar trebui sa repare partea stanga (bara + aripa) si sa lase partea dreapta in seama mea. Dar eu cred ca fac asa ca sa ma oblige sa renunt la despagubire. Pot solicita si in alta parte solutionarea cazului? Ce sanse as avea?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 18:10, 16 Iunie 2017
Puteti contesta doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto constat amiabil cu despagubire 50% iuliumatei iuliumatei In data de 27.02.2012 in jurul orei 16:00, in timp ce ma aflam cu masina in parcarea unui supermarket din Bucuresti, am vrut sa parchez masina intr-unul din ... (vezi toată discuția)
Autovehicul avariat fiind parcat 11Marius 11Marius Bună ziua,în urmă cu câteva luni mașina mea era parcată pe podișca din fața casei,locuința fiind intr-o zonă rurală pe DN73D.la ora 06:10 ... (vezi toată discuția)
Rca-culpa comuna? dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari procedeaza corect si ce pot sa fac eu sa ma apar. Iata situatia: pe 29.12.2010 eram parcat jumatate ... (vezi toată discuția)