avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divrot Grecia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divrot Grecia

Buna seara tuturor!
Sunt casatorita 5 ani cu un cetatean grec, casatoria a avut loc in Grecia, din pacate nu am declarat casatoria in Romania,deoarece domicilui nostru comun a fost in Grecia.
De aproximativ doi ani eu am parasit domiciliul comun, nu mai traim impreuna, intre timp,el are un copil, nou nascut cu o alta femeie (tot romanca), care locuieste momentan cu el la fostul nostru domiciliu comun (in Greci). Dupa parasirea domiciliului comun din Grecia, eu am venit in Elvetia unde am acum domiciliul stabil.Dupa lungi rugaminti, am reusit sa-l conving pe "fostul sot" sa-mi semneze actele de divort, el a acceptat, cu conditia ca el sa nu plateasca nimic. Mentionez ca noi doi nu avem copii
in comun.
Intrebarea mea este, daca am dreptul sa cer divortul din Romania ( fiind ambele tari in EU), ce si cum anume trebuie sa procedez (eu fiind cetatean roman) si cat m-ar costa divortul in intregime? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul si sfatul Dumneavoastra! Cu respect, Mariana.
Cel mai recent răspuns: marianabotez , utilizator 13:39, 10 Septembrie 2010
Multumesc frumos Simonette12!!! O zi splendida si un weekend relant va doresc! Mariana.
Imi cer scuze, nu stiu ce se intampla, nu se afiseaza toate literele! Un weekend relaxant in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in anglia ! karlo_cip karlo_cip buna!sunt casatorit in uk din 2011 la primaria locala dintrun mic oras, mai mult pentru a obtine actele (o mare prostie)vreau sa stiu daca este recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)