avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am primit bataie – acuma ce ma fac (2)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am primit bataie – acuma ce ma fac (2)

Am deschis un nou topic in acest sens, intr-un cat s-au clarificat o gramada de lucruri, am facut o gramada de analize pe la spitale, am apucat sa arunc o privire pe declaratia autorului de la politie,etc.


Pe scurt: Am primit o bataie de la 5-7 indivizi. Mi-au intins o cursa, au pus o fata sa-si dea intalnire cu mine in zona in care stau si m-au batut pana la sange. Cand m-a sunat tipa sa ma duc la intalnire, mi-a cerut sa aduc si un incarcator de nokia [ de retinut daca se poate]. Am inca hainele de atunci. Sunt urme de sange pe tricou/pantaloni pe ambele parti. M-au lovit la ambii ochi, in gura , la tampla , in crestetul capului, cred ca 90% dintre lovituri am primit la fatza. Chiar si aia de la spital s-au mirat ca nu am nimic grav. Noroc! Am avut ambii ochi plini de sange de nu mai vedeam. Un jandarm in civil si un trecator s-a bagat [dupa ce el insusi a sunat la jandarmerie], si am reusit sa fug si sa sun la 112. Trecatorul le-a zis clar la politai ca nu declara nimic...

Au venit imediat jandarmii, eu fugind in bloc m-am intalnit cu parintii pe coridorul de la bloc. Va dati seama ca m-am refugit in apartament, de frica sa nu ii enervez ca am sunat la politie,si pt. ca eram speriat sa nu imi fi spart ochiul. [Atunci cand dadeau in mine, unul urla de bucurie „Vai de puxx mea i-ai spart la fraier ochiul mbah, i-ai spart la ochi la fraier, wai sa mor io ”]
. A coborat taicameu jos, autorul a incercat sa fuga, insa taicameu cu jandarmul in civil l-au prins din nou. Jandarmul in civil era din intamplare din acelasi sat cu al lui taicameu. El a zis ca nu poate depune marturie, pt. ca nu ii prea lasa sefii din jandermerie deci sa-mi iau gandul.

Am stat 6 zile in spital, cand am revenit m-am dus la legist si a doua zi efectiv am dormit.
Oricum am primit in total doar 8 zile de ingrijiri medicale, chiar daca mai am sange intraocular si vanataie/umflaturi la ochi si dupa 3 saptamani de la incident!
A doua zi, m-a chemat politia sa ma intrebe daca vreau sa depun sau nu plangere, eu le-am zis ca dupa ce imi caut un avocat si dupa ce vad exact ce probleme mai am, pt. ca medicul legist mi-a facut imediat trimite la neurolog, oftalmolog si stomatolog.
Am aflat insa la politie ca autorul a declarat „Ca eu ma tot legam de prietena-sa, si ca el a vrut sa vina sa discute cu mine, si ca eu m-am dat sa-l lovesc pe el , el s-a tras am cazut, am plecat si dupa aia am aparut eu plin de sange urland ca eu l-am lovit si din astea.”

Singurii martori pe care ii am e un vecin care ma vazut de la gean. El si-a lasat datele de contact in seara aia, la fel si parintii care sarmanii de ei m-au vazut de la balcon.
Cei care m-au batut sigur vor mintzi de vor ingheta apele. Ce pot sa fac, in semenea caz? As mai putea aduce in jur de 3-4 vecini de martori care stateau pe scari si care m-au vazut cand am plecat si cand am sosit plin de sange inapoi, asta ca ala tot zice ca nu stie ce s-a intamplat cu mine intre timp...

Inca ceva important de analizat... in timpul bataii mi-au mai disparut si 600 RONI vechi. Atunci cand m-au batut, eram lovit in ambii ochi, si nu vedeam decat in ceatza dar am simtit ca „cineva incerca sa-mi traga pantalonii, eu am crezut ca vrea sa mii traga, dar defapt mi-a luat banii [mi-am dat seama ca defapt ma buzunarea pur si simplu]. Nu am stiut la inceput exact ce s-a intamplat cu acei bani, am crezut ca poate i-am scapat eu cand am sunat la 112, dar acuma mi-am dat seama ca defapt am fost buzunarit. Si nu ma iau doar dupa amintiri dar si dupa urmele de sange de pe pantaloni, pt. ca am multiple urme de sange la pantaloni in partea unde tineam banii, eu tineam mana ca credea ca ma tragea de pantaloni, dar defapt s-a dat la buzunar. In plus de asta cum s-au adunat acolo jos in cateva minute 100-200 de oameni in mod cert nu cred ca cineva intraznea sa fure 600 de lei, ca ii dadeau altii in cap. Ce sa fac acuma cu hainele? Se poate demonstra ca sangele e de atunci, si ca nu l-am pus altadata recent? Asta se poate numi talharie sau furt, pt. ca scopul lor principal era sa ma bata nu sa ma talharesca, desi mi-a dat si SMS gagica dupa un cablu de nokia, precis ca cuiva ii trebuia si un cablu de Nokia... Ar trebui sa mentionez si asta la politie? Neavand martori care sa vada cand mi s-au luat banii, nu as vrea ca eu sa fiu acuzat pt. calomie sau ceva genul... Se pot pastra amprentele pe hainele mele, pt. ca tare cred ca cineva a bagat in mod intentionat mana dupa banii aia. Ce sa fac? Pe cine sa acuz de talharie? Autorul principal cand l-a perchizitionat politia nu avea nimic asupra [foarte ciudat] lui, nici macar buletin, nici macar bilet de tramvai chiar daca venea dintr0un cartier aflat la 10 km departare. Si pe altii nu i-a dat in gat, nu a zis nici un nume la politie, la politie a dat o declaratie in bataie de joc unde apare cuvantul „prietena mea” in jur de 20 de ori. Deci e doar prins de politie, [politia nu s-a chinuit nici macar pe prietenasa s-o duca la sectie, sa-i dea amenda aia de scandal], si asupra lui nu s-a gandit nimic. Ori a luat el banii si i-a pasat la altii, de aia nu avea nimic la el, nici macar acte... ori le-a aruncat in timp ce a fugit, ori altul a fost... si atunci pe cine sa acuz de talharie/furt?! Are rost?! Vreau oricum sa fac detectorul cu minciuni, sa am ceva in spate... ca pun pariu ca ala va veni cu 10 martori falsi, in loc sa-i dea de gol si pe aia.

Pe strada unde am primit bataie, este un CEC bank, o farmacie, un supermarket,un magazin de haine second hand , un magazin de piese auto si unul de calculatoare. Banuiesc ca toti au camere video. Cum le pot cere copie dupa casetele video? Ce trebuie sa fac? Oricum ma simnt ca naiba de prost ca ei dupa ce m-au batut mor, eram plin de sange, si inca mai dadeau in mine stau bine mersi in libertate si eu plin de probleme, si nu as vrea acuma ca tot eu sa dau de naiba ( Sunt chiar disperat :(
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:03, 10 Septembrie 2010
da, iti trebuie un avocat..din ce oras esti?
Oradea... din pacate... mda, mi-am gasit sa zicem avocat, inca nu l-am anagajat dar cred ca e cel mai bun pe care l-am putut gasi [o matusa de-a mea]
atunci, bafta cu matusa..=D>B-)
avocatPetre a scris:

atunci, bafta cu matusa..=D>B-)


Sincer sa fiu nu ma supara sa aflu cat mai multe raspunsuri si pareri si din alte parti.
Atentie,plangerea penala trebuie formulata in doua luni de la data faptei.
Puteti indica la politie numele jandarmului care a intervenit,iar acesta va fi citat in vederea audierii.
Mergeti din nou la un medic din nou,iar daca au aparut complicatii sau aveti probleme la SML pentru a se redacta,daca este cazul,un nou certificat medico-legal

Alte discuții în legătură

Am primit o bataie serioase, acuma ce sa fac? xuser xuser Am primit in urma cu 2 saptamani o bataie serioasa. Au venit 5-7 tineri fara nici un motiv si m-au luat la pumni si la picioare. Mentionez ca nu ii cunosc pe ... (vezi toată discuția)
Incadrarea acestor fapte Alexras Alexras Buna dimineata. Acum 2 zile o cunostinta mi a oferit suma de 50 ron si dorea sa cumpere marijuana. I am spus ca il ajut, insa am pastrat banii si m am dus ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla ? tem.costin tem.costin Bun.. problema mea nu este una grava, desi mai mult sau mai putin sunt in dubiu ( nu cunosc legea sau procedurile politiei) cu ce se va intampla. Sunt minor, ... (vezi toată discuția)