avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperatea proprietatii private care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperatea proprietatii private care a fost confiscata la plecarea din Romania

Cind am plecat din tara, in 1987 aveam un apartament proprietatea mea privata si achitat in totalitate. Apartamentul meu a fost insusit de ICRAL in momentul cind am primit aprobarea de la guvern si pasaportul. Nu am avut alta posibilitate desi as fi preferat sa il las la familie. As vrea sa stiu care este posibilitatea mea acum, dupa 25 de ani sa recuperez apartamentul pe care l-am platit din munca mea si care mi-a fost pur si simplu confiscat.
Cel mai recent răspuns: Danbv , utilizator 21:21, 11 Septembrie 2010
ar fi posibilitatea unei revendicari. luati legatura cu un avocat, de preferinta din zona in care se afla situat imobilul.
Faceti foto casa, BI sau CI de pe atunci, alte acte si mergeti la avocat: nu ar strica cativa martori - vecini care va tin minte, de bine sau de rau. Succese. Axcolo, la ICRAL, veti gasi o baza de date despre locuinta, cel putin data de cand o folosesc.
Cu bine!
"oakridges"...cind ati plecat in 1987,ati renuntat la cetatenia romana sau v-a fost retrasa automat,prin plecarea definitiva ?
Dupa ce v-ati stabilit "dincolo"....mai aveti cetatenia romana ? Sau numai a tarii de adoptie ? Sau dubla cetatenie ?
Dupa stabilirea in strainatete,ati primit despagubiri de la statul de adoptie,pentru ceea ce ati lasat in tara ? Daca ati primit despagubiri.....nu prea mai aveti ce face.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept revendicare de catre mostenitori a unei proprietati cumparata in baza legii 112 gyandy gyandy Buna ziua. In anul 2007 am cumparat legal o proprietate in baza Legii 112. Acum in 03.2019 m-am trezit la usa cu mostenitorii ,cetateni ai unui stat puternic ... (vezi toată discuția)
Unde pot citi lista cu etnicii germani de nationalitate romana care au plecat din tara in 1989 si care au renuntat sau li s-a retras cetatenia romana ??? Danbv Danbv Am avut o ruda,care in 1989,a plecat definitiv din tara,impreuna cu familia lui (la plecare avind pasaport romanesc). La un moment dat a revenit in tara si ... (vezi toată discuția)
Apartament confiscat de comuniști în 1988 TitusB TitusB Mama mea a emigrat în 1988 din Romania în Canada, chemată de soțul ei, care fugise în Italia în 1986, și de acolo a plecat mai departe în Canada. În ... (vezi toată discuția)