avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Unde pot citi lista cu etnicii germani de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Unde pot citi lista cu etnicii germani de nationalitate romana care au plecat din tara in 1989 si care au renuntat sau li s-a retras cetatenia romana ???

Am avut o ruda,care in 1989,a plecat definitiv din tara,impreuna cu familia lui (la plecare avind pasaport romanesc).
La un moment dat a revenit in tara si s-a legitimat numai cu pasaport german,in care avea o singura cetatenie (germana).Pina cind acesta a decedat,in fata unor autoritati romane,nu a mai putut face dovada cetateniei romane.
Dupa decesul lui (acum citiva ani),facind demersuri (recente) la autoritatile germane de la locul decesului,am primit raspunsul ca "la data decesului,ruda mea avea cetatenia germana si acestea nu cunosc ca el sa aiba si alta cetatenie".....
INTREBARE : 1 -unde pot gasi si citi listele cu etnicii germani plecati din tara si carora li s-a retras, sau au renuntat "voluntar"(in conditiile de atunci) la cetatenie in 1989 si apoi listele celor care au renuntat dupa 1990 ????
2-din ce cunosc,Germania ,in perioada 2000-2007,nu permitea dubla cetatenie....Este adevarat?
3-cum se poate afla daca acestia au beneficiat de despagubiri din partea germana pentru ce au lasat in tara, la plecare ?
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Danbv , utilizator 07:08, 22 Februarie 2011
1. Listele cu etnici germani care au renunat la cetatenie inainte de 1989, nu le veti putea gasi.
Listele cu cei care au renuntat dupa 1990, a fost o perioada cand se publicau in Monitorul Oficial.
2. Germania nu a permis dubla cetatenie, pentru a deveni cetatean german trebuia sa renunti voluntar, la vechea cetatenie, si apoi depuneai juramantul fata de noua tara.
3. Numai in Germania veti putea afla aceste date. Dar numai daca faceti dovada ca calitatii de mostenitor legal si numai in conditiile legislatiei landului respectiv.
"Dianet_s" multumesc (desi destul de tirziu,din partea mea) pentru raspuns ! Am inceput demersuri pe partea germana si am primit asigurarea ajutorului oficialitatilor germane,nesperat de repede si de simplu....bineinteles ca am facut dovada relatiei de rudenie,pe baza unor acte vechi de biserica,cu arborele genealogic al familiei.
Mai am totusi o intrebare.......in situatia luarii cetateniei germane....am contsatat ca la locul nasterii in RO nu s-a facut nici o mentiune asupra acestui fapt (locul nasterii nu este identic cu locul de domiciliul la data plecarii definitive din tara) si mai pot spune ca cel plecat din tara a avut acte germane inca din 1990 (asa cum mi s-a spus de la biroul primariei dintr-o localitate germana a primului domiciliu de dupa stabilire acolo).....Unde mai pot aparea, .... sau nu mai apar modificarile de cetatenie ????? :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia unui etnic german plecat definitiv din tara in 1989 Danbv Danbv Speta......Un cetatean roman, de etnie germana (var primar cu mama mea), pleaca din tara, definitiv, cu intreaga sa familie, in Germania, in 1989. La plecare ... (vezi toată discuția)
Cetatenie germana, drepturi in calitate de angajat in germania Hmagda Hmagda Sunt o persoana care am un contract de munca incheiat in Germania cu o firma din Germania, contractul este pe perioada nedeterminata din 1997. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)