Buna ziua,am si eu o intrebare..in urma cu aproximativ 1 an jumatate,tatal meu a murit intr-un accident de masina,vinovatii inca nu au fost declarati ..accidentul a fost foarte simplu si clar(cel putin din punctul meu de vedere )pe banda 1 pe autostrada circula un tir,de pe banda de urgenta a iesit un aro ...tirul a lovit aro,iar tata depasea pe banda a 2'a si s-a trezit cu aro in fata,si presupun ca si tirul a intrat in el ..din pacate tata si inca o persoana din masina au decedat ...spuneti-mi si mie ce as putea face sa grabesc ancheta,etc?mai ales ca ..dureaza de mult si vinovatii se stiu,insa s-au cerut contra-expertize ...si inca o intrebare : daca cer daune morale si materiale iar ei nu au de unde platii,plateste RCA-ul masinilor implicate in accident?sau,pot face ceva sa intre la inchisoare?fara suspendare?cateva detalii de ceea ce ar trebui sa fac,m-ar ajuta.multumesc :)
Intr-o astfel de situatie organul de urmarire penala administreaza probatorii,iar noua expertiza dispusa este una dintre acestea.
Pana la efectuarea acesteia si pana la administrarea in totalitate a probatoriilor nu aveti ce face decat sa solicitati periodic ,in scris organelor abilitate sa va comunice stadiul cercetarilor si sa solicitati prin aceiasi cerere si urgentarea cercetarilor.
De asemeni ar fi bine sa formulati cererea de constituire de parte civila,care trebuie documentata cu toate cheltuielile intreprinse de familie pentru decedat,urmand sa atasati la aceasta actte doveditoare ale acestora,bonuri,facturi,etc.
In aceasta ar fi bine sa aratati si probatoriile pe care intel;egeti sa le folositi in dovedirea acesteia(acte,martori,eventual expertiza)
Indiferent daca au sau nu asigurarevinovatii/vinovatul, urmasii pers. decedate vor primi despagubiri constand in daune materiale si morale. Problema e ca in prezent exista o mare varietate de hotarari, nu exista un barem in legislatie si astfel e f. important cine va sustine interesele si cat stapaneste acest domeniu.