avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu victime

In urma unui accident auto in care am fost implicat sotia s-a ales cu o fractura la mana dreapta iar fetita s-a ales cu o sperietura,eu nu am patit nimic, mentionez ca nu am avut nici o vina in producerea accidentului ! pur si simplu o masina ne-a tait calea nu a oprit la indicatorul stop si am intrat frontal in ea, persoana vinovata nu a patit nimic.acum astept raspuns de la asigurator se pare ca este dauna totala a masinii personale. ce risca persona vinovata ? avea si I.T.P expirat
Cel mai recent răspuns: ContSters155821 , utilizator 12:45, 28 Martie 2011
poate fi chiar condamnat la pedeapsa inchisorii cu executare.
depinde de persoana faptuitorului,de circumstante si multe altele.
I se va face dosar penal pentru vatamre corporala din culpa!
Va trebui sa va contituti parti civile si sa solicitati despagubiri.
Daca dispunea de o polita RCA valabila la data evenimentului, asiguratorul rca al vinovatului va trebui sa va despagubeasca pt toate daunele: materiale, medicale, morale etc. Ar fi bine sa va angajati un avocat specializat pe daune din asigurari ca sa puteti pobtine despagubiri corecte. Cel vinovat va trebui sa astepte rezultatul cercetarilor si hotararea instantei.
Va multumesc pt raspuns , pt. sotie am scos certificat de la IML ,necesita 25-30 zile de ingrijiri medicale ,iar de la societatea de asigurari la care avea polita RCA vinovatul inca nu am primit un raspuns motivind faptul ca asteapta anexa 2 de la politie pe care inca nu o primisera. In cazul in care ajungem la o intelegere cu partea vinovata societatea de asigurari ma mai despagubeste pt daunele medicale,morale sau numai in cazul in care ajunge dosarul in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
RClaudiu, utilizator
Buna ziua,

In calitate de victima, pentru plata despagubirilor, sotia dumneavoastra se poate indrepta fie impotriva persoanei vinovate, fie impotriva societatii de asigurari a acesteia.

Daca ajunge la o intelegere cu persoana vinovata, iar aceasta plateste despagubirile, societatea de asigurari nu va mai plati. De regula, aceste intelegeri se fac la notar.

Trebuie sa stiti ca un astfel de dosar se construieste pe cateva coordonate:
- cheltuielile materiale, probate cu documente justificative, pentru: medicamente, interventii chirurgicale, radiografii, transport, recuperare medicala etc;
- diferenta dintre veniturile pe care sotia dumneavoastra le obtinea inainte de accident si veniturile incasate de la bugetul asigurarilor sociale pentru perioada concediului medical;
- daunele morale.

Toate cele mentionate mai sus pot fi platite si pe cale amiabila, de catre societatea de asigurari. Interventia Instantei de Judecata este necesara in cazul in care sotia dumneavoastra este nemultumita de valoarea despagubirilor.

Toate cele bune,

Insurance Claims Advisers
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters155821, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident oanamanea oanamanea Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si a stat 60 de zile in spital dintre care 30 de zile a stat in coma de gradul3.Are tetrapareza spastica si ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari accident cu victima milo_7361 milo_7361 Voi incerca sa fiu cat mai explicita pentru ca am o mare durere si o mare nelamurire. Persoana X a cumparat o masina pentru care a incheiat un act de ... (vezi toată discuția)