avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si a stat 60 de zile in spital dintre care 30 de zile a stat in coma de gradul3.Are tetrapareza spastica si are nevoie de internare intro clinica de recuperare.Om nu va mai fi:((.Am vb cu soferul si iam cerut daune morale dar el nu vrea sa le plateasca are dosar penal spune ca are asigurare si nu da nici un ban din buzunar.Se poate ca firma de asigurari sa plateasca daunele morale?Va multumesc.Astept raspuns
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
oanamanea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:31, 2 Decembrie 2010
Da asigurarea va plati pana la suma maxima asigurata, totusi va sfatuiesc sa va luati avocat. Daunele materiale trebuie dovedite iar pentru cuantumul celor morale conteaza pledoaria
introduceti in proces firma de asigurari , ei trebuie sa raspunda si pt. toate daunele.
Va multumesc din suflet pentru raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
oanamanea, utilizator
Buna ziua,

Ne pare rau pentru suferintele prin care treceti alaturi de tatal dumneavoastra.
Singurul lucru bun, daca s-ar putea numi asa, este faptul ca soferul vinovat detine o polita de raspundere civila auto. Asiguratorul acestuia va plati daunele pricinuite.

Tatal dumneavoastra va trebui sa deschida un dosar de dauna. Un astfel de dosar se poate axa pe trei coordonate, dupa caz :
- cheltuieli efectuate si probate cu documente fiscale: medicamente, tratamente, transport, recuperare, cheltuieli cu ingrijitori (daca prin certificatul medical se recomanda acest lucru) etc;
- diferenta dintre veniturile nete si indemnizatia primita de la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- daune morale.

Foarte important este sa pastrati toate bonurile, chitantele si facturile pentru cheltuielile facute in vederea insanatosirii domniei sale.

Procesul de despagubire, in astfel de cazuri, poate dura destul de mult, insa, in final, societatea de asigurari va plati pentru prejudiciul creat de catre asiguratul sau.

Multa sanatate si putere!

Insurance Claims Advisers

Toate daunele rezultate din accident le va plati asiguratorul RCA asa ca nu va mai consumati nervii cu soferul vinovat. Are dreptate sa va spuna ca el are polita RCA. Pt daunele morale va trebui sa aveti toate actele de la medici , IML , etc, cu chitante privind tot felul de cheltuieli facute in perioada de dupa accident. Angajati-va un avocat specializat in daune auto din asigurari si urmati-i sfaturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime RClaudiu RClaudiu In urma unui accident auto in care am fost implicat sotia s-a ales cu o fractura la mana dreapta iar fetita s-a ales cu o sperietura,eu nu am patit nimic, ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari accident cu victima milo_7361 milo_7361 Voi incerca sa fiu cat mai explicita pentru ca am o mare durere si o mare nelamurire. Persoana X a cumparat o masina pentru care a incheiat un act de ... (vezi toată discuția)