buna dimineata as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu o intrebare.deci sunt divortat din 2 iunie 2010 si vreau sa deschid un alt proces pt test de paternitate.daca fosta mea sotie nu e de acord sa se faca acest test de paternitate eu ce pot face?deci se face acest test chiar daca ea l-ar refuza?va multumesc pt atentia acordata si un we plin de reusite
Inteleg ca tagaduiti paternitatea unui copil nascut in timpul casatoriei. Ce varsta are copilul pentru a va putea sfatui daca mai sunteti in termenul de a introduce o astfel de actiune?
buna dimineata.
ati mentionat ca doriti sa deschideti un alt proces pt. tagaduirea paternitatii. sa inteleg ca v-ati judecat deja pe acest capat de cerere ??
sau v-ati judecat doar in ceea ce priveste incredintarea minorului? pentru ca daca ati mai avut un proces pe rol privind tagaduirea paternitatii si s-au epuizat toate caile de atac , dvs. nu veti mai avea posibilitatea de a investi instanta de judecata cu un nou proces avand ca obiect tagada paternitatii, intrucat vi se va invoca din oficiu exceptia puterii de lucru judecat.
deci copilul are varsta de 9 ani a fost incredintat mamei.nu am avut pana acum proces avand ca obiect tagada paternitatii.acum as vrea sa deschid acest proces.de aceea as dori sa stiu daca am sanse sau nu?va multumesc ptr atentia acordata.o zi buna.
Potrivit art. 55 alin 1 C fam, „Actiunea în tăgăduirea paternitătii se prescrie în termen de 3 ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostintă de nasterea copilului.”