avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nedepunere act constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nedepunere act constitutiv actualizat

buna ziua.
ce se intampla in cazul in care s-a operat o modificare la un SRL, in sensul ca s-a mutat locatia depozitului, dar odata cu depunerea actului adtional modificator la RC nu s-a depus si actul constitutiv actualizat ??
cf. art. 240 alin. 4 din lg. 31 orice modificare a actului constitutiv presupune automat si reactualizarea acestuia si depunerea sa in forma actualizata odata cu actul modificator la RC.
la RC ni s-a spus ca judecatorul nu ne va admite depunerea tardiva a actului constitutiv al sc .. ce este de facut ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:29, 10 Septembrie 2010
vedeti sanctiunile impuse de legea 31/1990 modificata si republicata!
multumesc !
am citit prevederile legii 31 , dar nu scrie concret despre sanctiunea aplicata in acest caz !! din acest motiv am cerut un sfat !
Banuiesc ca aveti un puct de lucru pe care aveti autorizat codul CAEN 5210 - depozitari. Potrivit legii 31/1990 nu este obligatoriu ca actul constitutiv sa contina si puctul de lucru decat atunci cand se infiinteaza odata cu societatea.
Art. 7 din lg. 31/1990 - lit. g)
Actul constitutiv al societatii in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata va cuprinde:
g) sediile secundare - sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica -, atunci cand se infiinteaza o data cu societatea, sau conditiile pentru infiintarea lor ulterioara, daca se are in vedere o atare infiintare; .

Astfel, daca acest sediu secundar a fost infiintat ulterior nu este nevoie de actualizarea actului constitutiv. Daca era obligatoriu nu inteleg cum s-a inregistrat actul aditional in lipsa actului constitutiv actualizat? Acest lucru ma face sa cred ca sediul secundar a fost infiintat ulterior constituirii societatii si in concluzie nu este nevoie actualizarea actului constitutiv.

Dac, totusi, sediul secundar este trecut in AC pe vechiul sediu aveti formularul 6 - depunere si mentionare acte, punctul 4.4 - depunere AC actualizat.
Aici gasesti formularul: [ link extern ]

Nu stiu cine v-a informat ca nu se primesc astfel de cereri, mai mult decat atat la ORC nici nu mai sunt judecatori desemnati, pe cererile depuse la ORC se pronunta persoanele desemnate de Directorul ORC (daca nu gresesc este vb de OUG 116/2009).
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat
Intr-adevar la registrul comertului nu mai sunt judecatori delegati de cand a intrat in vigoare OUG 116/2009, persoanele abilitate sa dispuna inregistrarea mentiunilor sunt directorii oficiilor si/sau persoanele desemnate. Desi au fost dispute pe aceasta tema, deschiderea sau inchiderea unui punct de lucru nu constituie modificare de act constitutiv, prin urmare nu trebuie depus un act constitutiv actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru B.E.C. ARION B.E.C. ARION o societate comerciala infiintata in Buzau, cu sediul social in Buzau, doreste sa deschida un punct de lucru cu activitate in Voluntari si un punct de lucru cu ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar al societatii mirela07 mirela07 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: O societate doreste infiintarea unui sediu secundar, cum se procedeaza se intocmeste hotarare AGA prin ... (vezi toată discuția)