avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contract cu CASA DE ASIGURÃRI SOCIALE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contract cu CASA DE ASIGURÃRI SOCIALE

Am cotizat la Casa de Asigurări Sociale , cu contract și aș vrea să vă întreb dacă această perioadă cotizată se pune ca vechime în muncă la pensionarea anticipată parțială. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 10 Septembrie 2010
1. Legea 19/2000 spune:
Art. 50 - (1) Asiguraţii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum şi cei care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 10 ani pot solicita pensie anticipată parţială cu reducerea vârstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.
(1.1) La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere perioadele asimilate prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.

2. Asadar pentru pensia anticipata partiala nu se iau in calcul perioadele de facultate si de stagiu militar.
3. Deci perioada pentru care ati avut contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii se ia in calculul stagiului de cotizare pentru pensia anticipata partiala.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ancabic ancabic Cand se poate pensiona anticipat, fara penalizare , o femeie nascuta la 16.04.1955, care a inceput sa lucreze din 01.10.1979 , dupa absolvirea facultatii de 5 ... (vezi toată discuția)
Dragi mei vreu sa stiu- iesire anticipat la pensie ContSters58087 ContSters58087 dragi mei:) vreau sa stiu daca mai este in vigoare legea care prevedea iesirea la pensie anticipat daca ai 4 nasteri si daca da ce conditi trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Cand esti penalizat? terezakarl terezakarl Daca te pensionezi anticipat esti penalizat? Daca te pensionezi partial anticipat sigur esti penalizat! Nu inteleg,as dori un raspuns corect , documentat. (vezi toată discuția)