Declararea unui consum mai mic de apa sau interventiile pentru blocarea contoarelor, desigilarea acestora etc. in scopul sustragerii de la plata consumului real intra sub incidenta Codului Penal ? Ce articole pot fi invocate ?
Multumesc pentru ajutor
In primul rand nu inteleg care ar fi problema? Sunteti in cazul in care ati declarat mai putin sau ati desigilat un contoar? Desigilarea unui contoar, DA, presupune o sanctiune penala, cum ar putea fi si inscrierea de falsuri cu declararea mai putina, insa primul organ competent este asociatia de proprietari care are obligatia si atributia de a verifica in ce fel au fost realizate declaratiile si integritatea sigiliilor, in acest sens, fiind necesara doar o cerere a oricarei parti interesate. Sper sa te ajute raspunsul meu! :) B-)
Art. 208. - Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.
Pedepse furt
izinfusionn1
Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)
Informatie-furt
maneaelena
din septembrie a.c.,am trait in concubinaj cu un barbat intr-o garsoniera cu chirie.in cateva randuri concubinul meu a primit mici sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)