din septembrie a.c.,am trait in concubinaj cu un barbat intr-o garsoniera cu chirie.in cateva randuri concubinul meu a primit mici sume de bani de la o cunostiinta din italia si a platit cateva din datoriile magazinului ce il detin doar eu.Desi persoana in cauza nu are nici o alta sursa de venit(salariu,somaj,pensie,etc),si pe tot parcursul concubinajului nostru am trait amandoi din profitul magazinului meu ,in momentul in care am rupt relatia noastra,persoana in cauza mi-a oprit toate bunurile personale achizitionate dinaintea inceperii relatiei noastre.spunand ca trebuie sa-i achit sumele cheltuite daca vreau sa-mi vad lucrurile.mentionez ca sumele ce acesta le-a platit pentru magazinul meu,nu i le-am cerut eu si nu au fost considerate un imprumut.
ce drepturi are persoana in cauza si cum trebuie sa procedez?
Depuneti la politie plangere penala pentru furt.Daca are pretentii materiale se poate adresa instantei de judecata cu ''actiune civila in pretentii''.Dar pana atunci nu are nici un drept sa va retina acele bunuri.
Cod Penal
Art. 208
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept
Informatie
elenamanea
BUNA ZIUA,
TRAIESC IN CONCUBINAJ CU UNBARBAT DIN SEPTEMBRIE ANUL CURENT,INTR-O GARSONIERA CU CHIRIE.PENTRU ACEASTA GARSONIERA A FOST FACUT UN CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Pedepse furt
izinfusionn1
Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)
Furt
cezar1894
daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)