avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea unica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea unica

as dori sa stiu si eu ce preved art 4,5 din anexa 2 pe legea 330/2009.stima
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:14, 10 Septembrie 2010
ART. 4
In unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, unde activitatea se desfasoara fara intrerupere, in 3 ture, personalul care lucreaza lunar in toate cele trei ture, precum si personalul care lucreaza in doua ture in sistem de 12 cu 24 poate primi, in locul sporului pentru munca prestata in timpul noptii, prevazut la art. 18 din lege, un spor de 15% din salariul de baza pentru orele lucrate in cele 3, respectiv doua ture.
ART. 5
(1) Munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, respectiv de personalul din sistemul sanitar-veterinar si de personalul din vami care isi desfasoara activitatea in posturile de inspectie la frontiera, in vederea asigurarii continuitatii activitatii in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se plateste cu un spor de 100% din salariul de baza al functiei indeplinite.
(2) Munca astfel prestata si platita nu se compenseaza si cu timp liber corespunzator
Raspunsul dat de omul cu coasa este corect numai ca primul cosas al tarii are in lucru (dat cu coasa) un proiect de HG care va abroga (pardon, cosi) Legea 330/2009.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
eu lucrez intro unitate de asistenta sociala ,in care nu doresc sa lucrez s si d decat de l-v ma poate obliga angajatorul sa vin in zilele astea(s,d)?sau pot veni doar cu acordul meu?stima
pai ori lucrati ori nu lucrati!? :D
programul de munca este trecut in c.i.m. de asemenea mai pot exista si grafice de lucru.
salariul e de 480 lei ultima luna si s-d ajut pe cineva la treburi sa mai iau ceva banuti sa duc la cei doi copilasi.de aceea nu doresc s-d care se platesc putin foarte putin si doream sa stiu daca ma poate obliga(in grafic )sa vin in aceste zile.multi colegi refuza sa vina s-d pt ca e volum foarte mare de lucru(lucram cu copii cu deficienta mintala)si ar trebui sa lucram 6 zile pe saptamana ceea ce este foarte obositor .noua lege plateste zilele de s-d fara liber asa cum era pana acum.stima.

Alte discuții în legătură

Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura ... Gyulianas Gyulianas Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura CPU, program ture 12/24. În graficul lunar se asigură turele de zi 7/19, rămânând ... (vezi toată discuția)
Plata orelor duble pentru salariatii din sanatate 2011 Buna ziua !Lucrez intr-un spital de stat,asistent medical.De anul acesta va trebui sa fim platiti dupa noua lege de salarizare iar cei de la RUNOS ne spun ca ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de tura kumpel kumpel - cum si in ce conditii trebuie sa lucreze un angajat pentru a primi spor de tura15% la salar de incadrare, fata de sporulul de nopate 25% care se calculeaza ... (vezi toată discuția)