Am un credit "nevoi personale", in euro , cu dobanda variabila. Nivelul actual al dobanzii este de 11,25%. Dobanda initiala la incheierea contractului a fost de 9,90% . Am fost la banca pentru a asigura conformitatea prevederilor contractuale cu dispozitiile OUG 50 si mi s-au oferit urmatoarele variante :
a)-exprimarea dobanzii variabile actuale in dobanda fixa ( adica 11,25% ) pana la sfarsitul contractului , in mod automat , fara semnarea unui act aditional ;
b)-exprimarea dobanzii variabile actuale in dobanda indexabila , pe baza unui indice monetar , astfel : din dobanda actuala se scade indicele monetar EURIBOR , care la aceasta data este 0,88 , rezultatul obtinut constituind dobanda fixa ( marja fixa ?) , adica 10,37 , la care se va aduga indicele monetar ( care se stabileste din 3 in 3 luni ,in funtie de piata monetara ) Ce ma sfatuiti sa aleg ? Nu am prea multe cunostinte despre fluctuatiile pietei bancare . Sunt sanse ca indicele monetar EURIBOR sa scada sub valoarea de 0,88 ?
Multumesc !
Eu n-as opta pentru niciuna. Ambele variante sunt nesimtite.
Dobanda initiala la incheierea contractului a fost de 9,90% si era formata din dobanda de referita a bancii si o marja fixa.
In mod normal acum ar fi trebuit sa va puna dobanda euribor + acea marja fixa. Asta e nesimtire crasa din partea bancilor.
Nu prea sunt sanse ca euribor sa scada si mai mult. Dimpotriva, va creste.
Oug 50/2010
marius007
Ma intereseaza daca banca are voie sa modifice \"marja de eroare\", sau cum ii zice, in momentul aplicarii prezentei ordonante, deoarece conform acestei OUG ... (vezi toată discuția)