diana-iasi a scris:
Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul initial aveam o marja fixa de 4.85% iar prin actul aditional mi-au crescut marja la 7.225%.E legala schimbarea marjei unilateral de catre banca si daca nu ce se poate face?
este ilegal sa se schimbe marja fixa din contract. trebuie sa ramana maxim 4.85%!
dar e posibil sa ajunga la 7.255% pentru ca asa "isi da acordu'" cerbulescu, in scopul "protejarii" consumatorilor:)) , pentru noua "marja fixa" conform oug 50/2010:
“Pentru contractele de credit aflate in derulare, in care dobanda este compusa din dobanda de referinta a bancii + o marja fixa,
suntem de acord :)):)):))ca noua formula de calcul sa includa indicele de referinta aferent valutei in care a fost acordat creditul +
o marja fixa, compusa din marja fixa existenta in contractul initial, valabila la data semnarii contractului, si diferenta dintre valoarea dobanzii de referinta si valoarea indicelui de referinta, valabile la 21 iunie 2010”...
[ link extern ]
si pentru treaba asta noi trebuie sa ne plangem subordonatilor lui... ce "solutie" ne-or da aia?!!!:rolleyes::stunned: