avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - procedura simpla, partaj si dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - procedura simpla, partaj si dupa divort?

Buna ziua,

Avem un apartament cumparat prin credit ipotecar in timpul casatoriei si dorim sa divortam cu procedura simpla, cand ambii sunt de acord. Nu avem copii, avem 2 ani de casnicie. As dori sa stiu daca apartamentul se poate vinde si dupa pronuntarea divortului si sa impartim egal banii, sau trebuie sa il videm inainte si sa declaram ca nu avem nimic material de impartit? Exista vre-un fel de act notarial prin care sa impartim banii de pe urma apartamentului?

Multumesc,

Ioan
Cel mai recent răspuns: anymaryh , utilizator 13:25, 15 Octombrie 2009
il puteti vinde si dupa divort....prin actul notarial de vanzare-cumparare se poate prevedea ca vanzatorii au primit banii in cote de ... fiecare.
La divort, trebuie specificat faptul ca mai sunt bunuri de impartit dupa divort, sau se subintelege din lege ca ceea ce nu s-a impartit deja si a fost luat in timpul casniciei se poate imparti si dupa?

Multumesc
Partajul bunurilor comune poate fi efectuat :
1. ca cerere accesorie la cererea de divort , adica odata cu judecarea divortul
2. separat dupa pronuntarea divortului
3. in timpul casatoriei, in conditiile legii.
Nu sunteti obligati sa faceti si partajul bunurilor.
Mai ales daca va intelegeti.
Vindeti si impartiti banii. Sa fiti de fata la vanzare. :D
buna ziua
am si eu o intrebare in legatura cu cererea de divort, daca cererea de partaj nu a fost introdusa odata cu cererea de divort si totusi doresc sa o introduc odata cu cererea de divort ca cerere accesorie , o mai pot depune - odata cu prima infatisare sau pe tot parcursul procesului de divort sau trebuie sa modific cerere de divort

multumsc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar andreea27 andreea27 Se poate face partajul bunurilor comune, dobândite în timpul casatoriei, înainte de a se pronunța divorțul? (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)