Avem un apartament cumparat prin credit ipotecar in timpul casatoriei si dorim sa divortam cu procedura simpla, cand ambii sunt de acord. Nu avem copii, avem 2 ani de casnicie. As dori sa stiu daca apartamentul se poate vinde si dupa pronuntarea divortului si sa impartim egal banii, sau trebuie sa il videm inainte si sa declaram ca nu avem nimic material de impartit? Exista vre-un fel de act notarial prin care sa impartim banii de pe urma apartamentului?
Buna ziua!
S-a specificat mai sus ca partajul bunurilor se poate face si in timpul casatoriei???Cum?Se poate face si inainte de pronuntarea definitiva a divortului?
Multumesc anticipat!
impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei , potrivit invoielii partilor este lovita de nulitate . pentru motive temeinice, bunurile comune, in intregime sau o parte din ele se pot imparti numai in baza unei hotarari judecatoresti si in timpul casatoriei.
bunurile astfel impartite devin bunuri proprii .
bunurile neimpartite, precum si cele ce se vor dobandi ulterior sunt bunuri comune.
Suntem casatoriti de 3 ani, nu avem copii, si vrem sa divortam pe cale amiabila. Sotul va lua toate bunurile din casa , inclusiv masina si va primi o suma de bani de la mine, iar eu voi lua apartamentul care e cu ipoteca de la banca, eu urmand sa platesc rata pentru apartament. S-a dat termen pentru divort peste 2 luni, in acest timp eu trebuie sa platesc ratele. Intre timp....in aceste 2 luni...sa zicem ca el se poate razgandi in privinta impartirii bunurilor ....fiind influentat de diverse persoane. Ar fi vreo modalitate....pana la partaj....prin care eu sa am siguranta ca voi avea aprtamentul.....si nu investesc degeaba in el si platesc ratele in cele 2 luni pana la divort...si apoi cat mai dureaza 2-3 saptamani pana la partaj? Din acest motiv intrebam daca s-ar putea face partajul si inainte de hotararea de divort? Sau daca este vreo alta modalitate !
Multumesc!
Divort
Julia24
Buna ziua.
In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)