avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa trec copilul pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa trec copilul pe numele meu

am un copil rezultat din concubinaj ,iar copilul ie trecut pe numele tatalui ,iar tatal de cind sa nascut copilul nu s-a interesat de iel nici ce face nici daca are ce minca,tatal copilului ieste un curvar iar eu asi dori sa trec copilul pe numele meu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:09, 10 Septembrie 2010
Doriti de fapt sa nu mai apara ca si tata in certificatul de nastere? - actiune in tagada paternitatii.
avocat Cristina Popescu
Se intelege ca doriti sa schimbati numele copilului, iar numele tatalui sa ramina totusi in certificatul de nastere?

Schimbarea numelui se poate face pe cale administrativa.
Cererea de schimbare a numelui se depune la primaria in raza careia aveti domiciliul, cererea trebuie sa fie motivata si sa fie insotita de urmatoarele acte :
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
- un exemplar al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
- cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
- orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare;

Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore.
Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara.

Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica (adica o declaratie facuta la notar).

Va doresc succes!
ca-l treceti pe numele dvs, nu inseamna ca-l decadeti pe tata din drepturi.
ar trebui sa-l actionati in judecata pt incredintare copil (sa nu mai depindeti de el cand vreti sa luati o decizie in legatura cu minorul)si stabilire pensie alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui trebe sa ma adresez cccp cccp Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil dupa casatorie adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Care este procedura pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui dupa casatorie, in cazul in care copilul a fost recunoscut de tata dar a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil victoriavic victoriavic As dori sa schimb numele copilului astfel incat sa-mi poarte si mie numele, nu doar tatalui, dar nu stiu daca pot obtine semnatura acestuia. Pe minor il cheama ... (vezi toată discuția)