avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor deces

se mai acorda ajutorul de deces de catre firma angajatoare familiei salariatului decedat?o societate din orsova sustine ca nu se mai dau , ca s-au anulat.e corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 10 Septembrie 2010
Se acorda, intrucit aceste ajutoare sint suportate de bugetul de stat, chiar daca unele persoane il primesc prin firma angajatoare.
Nu s-a abrogat asa ceva ... CCMN este inca in vigoare ...
Art. 51. – In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident în legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces acordat la autoritatile publcie locale serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o mare dilema. A) Potrivit art. 51 lit. a) si d) din CCM la nivel national se prevede ca: Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, ... (vezi toată discuția)
Despegubiri in caz de deces la locul de munca al_hammal al_hammal Ce presupune legea in cazul in care un angajat moare electrocutat la locul de munca, in timpul programului. | Exista o despagubire in astfel de situatii, ... (vezi toată discuția)
Deces vichisor vichisor Nu stiu daca am postat bine aici,imi cer scuze daca nu.Acum 2 zile unui coleg al meu i-a decedat tatal si vrea sa stie daca firma la care lucram este obligata ... (vezi toată discuția)