avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carte de munca

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: contractul meu de munca a incetat cu data de 24 aug., iar eu am luat legatura cu cei de la resurse umane de la fostul angajator sa intreb de ce nu mi-au trimis cartea de munca.
Mentionez ca fostul angajator are sediu in Bucuresti (e vb de Astra), iar eu am fost angajata la o sucursala din tara. In mod normal acestia trimiteau cartile de munca prin curier fostilor angajati si intotdeauna cu intarzirere.
Mi s-a spus ca inspectorul de munca de la ITM care trebuia sa imi vizeze carnetul este in concediu si nu ii tine nimeni locul. :-/ Este posibil asa ceva?
Mai rau este ca eu sunt in criza de timp deoarece as dori sa incep un curs de calificare organizat de AJOFM, iar actele (printre care si adeverinta ca sunt somer) trebuie depuse pana in data de 15 sept.
Mai este valabil art. 6 (1) din decretul 92/1976 prin care ,,Modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor"?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 11 Septembrie 2010
Chiar daca inspectorul ITM este in CO, ii tine cineva locul ... incercati sa luati legatura cu seful de birou sau chiar cu inspectorul sef pentru a va rezolva mai rapid aceasta situatie.

p.s.
Este vorba despre ASTRA Societate de asigurare - reasigurare SA ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, e vb de SC Asigurare Reasigurare Astra SA.
Luati legatura cu sefa de birou sector 1 sau cu inspectorul sef al ITM Bucuresti in vederea solutionarii mai rapid a problemei dvs .
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata eliberarii adeverintei de vechime tina&dcn tina&dcn As dori sa stiu si eu cat dureaza eliberarea unei adeverinte de vechime pt. ca astept deja de 4 luni aceasta adeverinta de la ultimul loc de munca... Deja ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ...cum o pot recupera fara sa ma duc dupa ea din bucuresti taman in sibiu in7heaven in7heaven Recent am schimbat jobul(primul loc de munca) la noul job m-au intrebat de cartea de munca am telefonat la fostul loc de munca si m-au anuntat ca, cartea mea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturile dumneavoastra Somebody87 Somebody87 Din data de 04.06.2008,de cand am incetat activitatea (prin demisie) la o societate care isi are sediul in Sibiu(eu sunt din Iasi) fac sesizari peste ... (vezi toată discuția)