In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,in Euro, la banca UniCredit Tiriac cu rata dobanzii de 11.95% pe an.
In anul 2009 am solicitat o reesalonare deoarece salariu meu a scazut considerabil.In 2010 m-am prezentat iar la banca pentru a solicita diminuarea dobanzii. Salariul -meu a scazut iar, sunt bugetar. Am fost refuzata dar mi s-a dat posibilitatea sa fac o solicitare bancii. Am solicitat diminuarea dobanzii si am adus acte doveditoare ca salariul meu nu acoperea rata. D-na Andreea Raluca Olteanu mi-a spus sa stau linisita si sa astept raspunsul bancii. Dupa 2 saptamani am revenit la banca si am intrebat ce fac ca se apropie data platii. Mi-a raspuns sa stau linistita ca voi fi contactata de banca. Am revenit dupa alte 2 saptamani. Acelasi raspuns. Abia dupa aproximativ 2 luni am fost contactata de banca si mi s-a spus ca nu am decat 2 variante: o noua reesalonare pe 6 luni sau un credit ipotecar. Initial am refuzat si am cerut ajutor bancii...D-na Olteanu mi-a raspuns ca nu intelege ce doream. Am spus clar de la inceputin: diminuarea dobanzii!!! Am o rata de 253 Euro, din care 172 Euro este dobanda. In final, neavand de ales am acceptat noua reesalonare. Cand am semnat actul aditional am constatat ca aveam de plata penalitati desi am solicitat sa mi se spuna ce suma am de plata la vremea respectiva. Intarzierea de 2 luni a fost din vina bancii, nu a mea.Intre timp am ramas somera. Am anuntat banca si mi s-a raspuns ca nu au ce sa-mi faca...ca in final tot trebuie sa platesc dobanda si penalitatile, iar de scaderea dobanzii nici vorba.
Va rog sa ma invatati ce am de facut in acest caz.
~ final discuție ~