avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspuns incomplet de la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspuns incomplet de la banca

Buna ziua,
Am un credit ipotecar din 2007,in 2012 am facut o adresa bancii prin care am informat ca la momentul creditului eram 2 persoane,acum suntem 3,diferenta cottiei euro (in 2007 era 3.6,iar anul tecut undeva la 4.3),ca rata ne-a crescut cu 200 euro/luna,iar veniturile noastre sunt tot aceleasi ca in 2007.Ca raspuns am semnat un act aditional,in care ne-a micit dobanda,rata a scazut cu 80 euro.Acum dupa un an si ceva,eu ma aflu in somaj,am facut la fel o adresa prin care solicit sa facem ceva pentru ca ne este greu sa platim,avem rata mai mare decat veniturile, iar raspunsul bancii a fost la misto:ne-a spus cum se calculeaza rata noastra,ca doreste sa colaboram in continuare,nimic nestiut de noi,nimic concret.
Ce pot face in situatia asta?Chiar nu mai putem plati,avem rata mai mare decat veniturile.Chiar nu am primit raspuns la solicitarea mea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:28, 2 Iulie 2013
Probabil ca a fost un refuz politicos. V-au ajutat o data. Sa nu credeti ca de fiecare data cand veti face o cerere de reducere a dobanzii vor sari sa va ajute. Sunt comercianti si trebuie sa faca profit.
Singura prevedere legala ce v-ar putea ajuta este cea prevazuta de art. 38 din OG 50/2010 ;
rata dobânzii aplicabile în cazul creditelor restante nu poate depăşi cu mai mult de două puncte procentuale rata dobânzii aplicate atunci când creditul nu înregistrează restanţă în cazul în care consumatorul sau soţul/soţia acestuia se află într-una din următoarele situaţii: şomaj, suferă o reducere drastică a salariului, deces.

Altfel spus, daca nu veti plati si vor aplica dobanzi penalizatoare, rata dobanzii nu poate creste cu mai mult de 2%.

Nu doresc ca de fiecare data cand fac o cerere de reducere a dobanzii sa-mi miceasca rata ,dar asta nu inseamna ca pe perioada derularii creditulu nu pot interveni modificari financiare, de genul:eu ma aflu in somaj acum si rata este mai mare decat somajul+salariul sotului.De unde sa platesc?Am dus 5 ani o rata de 490 euro/luna ca ne permiteam la un credit de 50.000 euro/30 ani,dar acum nu avem de unde plati.
Stimata doamna,
Obligatiile asumate nu sunt negociabile ulterior. Atat cat v-ati asumat sa platiti trebuie sa platiti, indiferent de salariu. Doar daca politica bancii este in sensul de a face astfel de concesii debitorilor sai va pot diminua dobanda. Altfel, legea nu ii poate obliga sa o faca.
Cam asta trebuie sa intelegeti. Dobanda este pretul contractului. La paine nu cereti un pret mai mic cand vi se reduce salariul, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar dianaduia dianaduia Buna ziua ,Va rog respectos sa imi dati un sfat in legatura cu problema si anume: In 2007 ,am facut un credit imobiliar de 19500 euro la banca BCR,dupa ... (vezi toată discuția)
Diminuare dobanda la credit imobiliar alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, va rog ma poate sfatui cineva - cum pot obtine o diminuare a dobanzii in conditiile in care ulterior contractarii creditului am intrat in cic ... (vezi toată discuția)