avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar

Buna ziua
,Va rog respectos sa imi dati un sfat in legatura cu problema si anume:
In 2007 ,am facut un credit imobiliar de 19500 euro la banca BCR,dupa cum se stie dobanzile au crescut ,in prezent am rata lunara de 179 euro ,din care 28 euro sunt din credit ,diferenta este dobanda ,inrebarea mea este urmatoarea :
1) Daca (sunt) ma aflu in imposibilitate de a mai plati si vreau sa vand apartamentul ,banca va tine cont si de suma platita pana in prezent ?
2) De cand se aplica legea cu insolventa la persoane fizice si care ar fii pasii de urmat?
Mentionez ca nu am platit rata pe septembrie si octombrie,am ramas fara un loc de munca de aproximatv 2 ani .
Multumesc ,o zi buna
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 17:01, 13 Octombrie 2014
Banuiesc ca aveti un credit ipotecar, nu ne-ati spus. Daca ipoteca este asupra apartamentului din discutie, atunci nu-l veti putea vinde. Doar daca veti gasi un cumparator cumsecade care sa vrea sa va achite ipoteca(cat mai aveti de platit la banca) si apoi sa faceti actul de vanzare-cumparare, urmand sa primiti diferenta; asta daca nu cumva pretul apartamentului din 2007 nu a scazut si acum este mai ieftin decat imprumutul contractat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu ipoteca spineanualina spineanualina Buna ziua Ma aflu in situatia urmatoare: socrii mei (niste oameni extraordinari) si-au ipotecat apartamentul in vederea obtinerii unui credit pentru ca noi , ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)