avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

am fost prins conducand cu alcool la volan,la etilotes am avut 0,69,la prima proba 1,40 iar la a doua 1,30 .am inteles ca dosar penal ,judecata etc,dar ce nu inteleg este ce inseamna curba ascendenta sau descendenta?sapt ce vine este posibil sami fie trimis dosarul la procuror,acolo ce ma sfatuiti sa ma duc cu vreo recomandare de la servici cum ca daca imi iau carnetul inapoi sful meu o sa ma angajeze iarasi.sunt sofer de tir am fost prins cu turismul si contractul de munca am vb eu cu sefu ca nu mai are rost safiu angajat pana nu rezolv problema cu permisu.toate cela bune
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:28, 15 Septembrie 2010
Daca alcoolemia este ceea la care faceti referire permisul de conducere este posibil sa va fie anulat de instanta de judecata.Totusi aveti posibilitatea de a solicita daca sunt intrunite anumite conditii de timp, o reclaculare a alcoolemiei care va poate fi de ajutor
Situatie delicata pentru dvs daca,in situatia in care activitatea de condus va asigura partea materiala si totusi ,acceptati ,concomitent si conducerea pe drumurile publice cu valorile de alcoolemie mentionate.
De regula in cercetarea si solutionarea cazurilor de genul celui cu care va confruntati ,mai putin conteaza eventualele recomandari ,primordial,fiind luate in consideratie probele stiintifice, care atesta starea dvs de alcoolemie cu care ati fost depistat conducand autoturism..
Odata ingurgitata cantitatea de alcool, concentratia de alcool creste in sanga pana la un punct ( curba ascendenta) dupa care cu trecerea orelor incepe sa scada , sa fie eliminata din organism ( curba descendenta) eliminare care are loc in functie de multi alti factori, varsta, sex, greutate corporala, un functie cantitatea consumata de alcool, tipul bauturii ( vin, bere, vodca si altele) si ora la care a fost consumat alcoolul.
Este evident ca dvs. v-ati aflat in curba descendenta ceea ce de obicei se intampla.
Acea recomandare de care vorbiti poate fi depusa si in timpul urmaririi penale, insa de obicei in cadrul probelor in circumstantiere care este necesar sa le administrati in fata instantei veti avea nevoie si de o caracterizare de la locul dvs. de munca
Permisul insa nu il veti mai recupera, pentru ca in astfel de infractiuni nu mai aveti drept de conducere pe perioada cercetarii si acesta va fi anulat in conditiile in care se va ajunge la o condamnare printr-o hotararea definitiva.
Veti putea sa va prezentati abia dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare pentru obtinerea unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, daca veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei, pentru ca in alte variante termenul este mai mic.
Angajati avocat pentru este importanta apararea vis-a vis de cuantumul pedepsei pe de o parte dar sunt si alte aspecte pe care le-ati putea invoca in aparare.
Pentru mai multe detaltii va invit sa lecturati si aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca intervalul de timp dintre ora depistarii si ceea a recoltarii de probe biologice este mai mare de 30 de minute solicitati recalcularea alcoolemiei, pentru aceasta ar fi bine sa consultati un avocat
Aflandu-se pe curba descedenta este posibil ca la recalculare valoarea alcoolemiei sa fie mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan calculul retroactiv ContSters44042 ContSters44042 Buna ziua, am condus baut 0.6 in aer, 1.30 respectiv 1.05 dupa o ora in sange. Iata speta: m-au oprit pe la 2 amsuflat etc, m-au dus la sange la 3 prima proba ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere MARIO2009 MARIO2009 mi s-a retinut permisul de conducere pentru alcoolemie 0.48 alcool pur in aerul expirat respectiv 0.75 in sange. politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)