avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face partaj folosind schite de cadastru?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face partaj folosind schite de cadastru?

Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 suprafete de teren aflate in intravilan + casa. Suntem 6 mostenitori. In data de 24.08.2010 am mers la notariat si am facut succesiunea bunurilor, rezultand un certificat de mostenitor eliberat ulterior. In momentul in care am hotarat sa efectuam si documentatia cadastrala ne-am lovit de o problema: terenurile aflate in extravilan sunt situate pe 3 tarlale ce nu au fost masurate niciodata. Propunerea D-lui care efectueaza cadastre a fost sa faca schite cadastrale pentru cele 3 parcele aflate in extravilan si cadastru+intabulare pt suprafetele din intravilan. Doamna notar nu a fost de acord cu aceasta propunere si a sugerat ca si pentru terenurile din extravilan sa fie intocmit cadastru si sa dam declaratie notariala ca daca se vor mai face modificari in planurile de la Primarie sa fim de acord cu ele, deoarece nu poate face partaj fara cadastre. Mentionez ca in cazul terenurilor aflate in extravilan se produc modificari frecvente datorita alunecarilor de teren existente in zona.Nu dorim dezmembrarea terenurilor in sensul ca fiecare parcela apartine unui mostenitor.Intrebarea mea ar fi: este corecta propunerea D-lui care efectueaza cadastru sau este ilegal sa se faca partaj folosind schite de cadastru pt extravilan + cadastru pt intravilan. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:32, 12 Septembrie 2010
partaj judiciar -in instanţă nu voluntar
Atat in cazul partajului voluntar notarial cat si in cazul unui partaj judiciar (in instanta, fie prin tranzactie cu acordul partilor, fie fara acest acord), notarul si instanta de judecata, vor cere pentru imobilele respective cadastru (in instanta se va cere o expertiza topografica). Aceasta deoarece, partajul reprezinta o departajare perfect individualizata a unor bunuri comune, iar individualizarea nu este posibila si nici perfect realizata practic si pe cale de consecinta juridic, fara realizarea acestor elemente tehnice de individualizare.
Cu declaratia descrisa de dvs. nu prea pot fi de acord, deoarece doamna notar nu poate cere o declaratie de acest fel, nestiind daca modificarile care se vor face vor fi sau nu corecte si implicit acceptabile inaintea constatarii corectitudinii lor.:D;)
Va multumesc pentru raspuns/raspunuri. Deci obligatoriu cadastru.
legal este cum v-a sugerat notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)